Bezig met laden...

Logboek

Prototype NH90 Standard 2 voor Franse Special Forces start testvluchten

Prototype NH90 Standard 2 voor Franse Special Forces start testvluchten

Airbus Helicopters heeft de testcampagne gelanceerd voor het prototype van de NH90 Standard 2. Deze standaard is een van de nieuwste NH90-configuraties en wordt speciaal ontwikkeld voor de Franse Special Forces. 

Het Franse ministerie van Defensie heeft in totaal 18 NH90's besteld in de Standard 2-configuratie. De testvluchten zullen tot eind 2024 worden voortgezet. 

De Standard 2-configuratie omvat de integratie van het Safran Euroflir 410 elektro-optische systeem, een nieuwe digitale kaartgenerator, installatie voor een derde bemanningslid en nieuwe vergrote schuiframen aan de achterkant die plaats bieden aan zelfbeschermende kanonnen.

De tests zullen het ontwerp van de nieuwe configuratie valideren. Het prototype van de NH90 Standard 2 is ook uitgerust met mechanische en elektrische voorzieningen voor het Distributed Aperture System (DAS) en een nieuwe generatie Helmet Mounted Sight Digital Display (HMSD-DD) met het oog op een toekomstige integratie. Deze systemen zullen de capaciteiten van de speciale troepen verbeteren om in zeer veeleisende omstandigheden te opereren.

Deze vliegtests maken deel uit van het programma dat in 2020 is gelanceerd door het NATO Helicopter Management Agency (NAHEMA) en NHIndustries (NHI) en zijn partnerbedrijven (Airbus Helicopters, Leonardo en Fokker) voor de ontwikkeling en upgrade van 10 NH90 TTH's naar de Standard 2-configuratie.

Na de lancering van het programma, in december 2023, heeft NAHEMA namens het Franse ministerie van Strijdkrachten een contract gegund aan NHIndustries voor de productie van acht extra NH90 TTH's in de Standard 2-configuratie, waarmee het vertrouwen in het NH90-programma werd hernieuwd.

Tegen het einde van het decennium zal de Franse legerluchtvaart 81 NH90 TTH's exploiteren. De NH90 werd voor het eerst geleverd aan het Franse leger in 2011. Tot nu toe zijn er drieënzestig NH90 TTH's geleverd. Het werd in 2014 voor het eerst ingezet in Mali en heeft sindsdien in totaal 50.000 vlieguren bereikt.

De NH90's van de Franse strijdkrachten worden ondersteund door NHI in het kader van het NH90 Operational Support (NOS)-contract dat gemeenschappelijk is met Duitsland, een op prestaties gebaseerde overeenkomst die een groot deel van de logistieke en onderhoudsactiviteiten van het land aan NHI delegeert en de klanten in staat stelt zich te concentreren op hun kritieke activiteiten.

Foto 1 & 2 © Airbus Helicopters
Foto 3 © Safran

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *