Bezig met laden...

Logboek

Boeing / Leonardo MH-139 kan tegen eind 2019 vliegen

Boeing / Leonardo MH-139 kan tegen eind 2019 vliegen

De vervanger voor de Amerikaanse UH-1N Huey, is de Boeing MH-139. Deze is nu in productie in de fabriek van Leonardo in Philadelphia (US). Zonder onvoorziene omstandigheden zal de MH-139 eind dit jaar testvliegen.

De MH-139 is een samenwerking tussen helikopterbouwer Leonardo en Boeing. Leonardo bouwt een basisvariante van haar AW-139 burgerhelikopter en stuurt die dan naar Boeing die het toestel van een volledige militaire uitrusting voorziet en uitlevert aan het Amerikaans leger. 

De transformatie door Boeing is vrij ingrijpend. De cargo deur wordt volledig aangepast om de plaatsing en het gebruik van machinegeweren en andere gevechtsuitrusting te kunnen plaatsen. De MH-139 krijgt speciale brandstoftanks van het type dat zichzelf kan dichten als er een lek is.  De helikopter wordt door Boeing ook voorzien van allerlei defensieve uitrustingen. Ook de vloer en de cockpit krijgen extra bescherming tegen inslagen van munitie.

Boeing ziet na de leveringen van de eerste twee helikopters volgend jaar, vanaf 2023 een jaarlijkse productie van 10 MH-139 tot begin de jaren 2030. Het MH-139 contract heeft een totale waarde van $2.38 miljard waarvan reeds $375 miljoen werd geleverd in engineering en productie voorbereiding. Het Amerikaans leger heeft becijferd dat het $1.7 miljard zal besparen wanneer UH-1N vervangen zijn door de MH-139. De besparing is het resultaat van een lagere totale kost over de volledige gebruiksduur van de helikopter.  

In vergelijking met de concurrent Blackhawk is het toestel kleiner en exact op de maat die het Amerikaans leger voor ogen had. Boeing noemt het “right-sized for the mission." In het totaal zal het Amerikaans leger minstens 84 MH-139 helikopters aankopen, maar heeft een optie voor meer.

Leonardo investeert $65 miljoen in een training centrum naast haar fabriek in Philadelphia. Dit centrum zal piloten,bemanningen en technici van het leger trainen samen met Boeing’s Delaware County fabriek. Leonardo zal voor dit project extra 160 medewerkers aanwerven.

Foto copyrights: Boeing 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *