Bezig met laden...

Logboek

Leonardo AW139 krijgt navigatiesysteem gebaseerd op synthetic vision

Leonardo AW139 krijgt navigatiesysteem gebaseerd op synthetic vision

De Leonardo AW139 helikopter krijgt een belangrijke avionics upgrade.

Met de installatie van de Primus Epic 2.0 van Honeywell krijgt de Leonardo AW139 een innovatief systeem dat een betere kennis van de omgeving garandeert ook bij nacht of bij slechte weersomstandigheden die het zicht belemmeren. Voor het eerst zal de navigatie het actuele pad van de helikopter volgen en rekening houden met de wind en andere omgevingsfactoren.

Het SmartView synthetisch zichtsysteem is actief gedurende de ganse vlucht tot in hoverpositie. Dit systeem zal de piloten helpen om steile landingen te maken op moeilijk terrein of op olie-platformen. Ook de ganse bediening van het systeem werd intuïtief gemaakt om sneller en gemakkelijker te kunnen werken.

De Primus Epic 2.0 phase 8.0 van Honeywell heeft ook een systeem van "Wireless Data Loading" welke piloten toelaat om informatie in het systeem te downloaden zonder bekabeling. Dit systeem laat toe om de pre-flight informatie met betrekking tot de vluchtweg of de weersomstandigheden makkelijk te laden.   

Het systeem is ook uitgerust met ultrasnelle communicatie via het Honeywell Aspire 200 satelliet communicatie systeem. Hiermede kan alle informatie in realtime worden aangepast. De Sky Connect Tracker heeft de mogelijkheid om te verbaal communiceren en data-verbindingen te leggen. Met dit systeem kan ook onderhoudsdata worden uitgewisseld voor Honeywell’s Health and Usage Monitoring Systems (HUMS).

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *