Bezig met laden...

Logboek

Airbus H160: update na de USA demotour

Airbus H160: update na de USA demotour

Na een geslaagde demo-tour in de USA was het tijd om een stand van zaken op te maken van de medium twee-turbine helikopter H160. Airbus noemt deze H160 een helikopter van de nieuwste generatie omdat in het toestel de technologie van 68 nieuwe patenten is verwerkt. 

De H160 zal de opvolger worden van de Airbus Helicopters H155, die op zijn beurt een upgrade was van de AS365 Dauphin.

Als alles volgens plan verloopt zal de H160 door EASA eind 2019 worden gecertificeerd en zes maand later door de FAA. 

De H160 zal de eerste helikopter zijn die door Airbus Helicopters (na de herbranding van Eurocopter) op de markt zal worden gebracht; het zal ook een van de eerste, maar niet de eerste burgerhelikopter (die eer zal vermoedelijk voor de Bell 525 Relenthless zijn weggelegd) zijn die met een fly-by-wire besturingssysteem zal rondvliegen.

Nu Airbus, na het stopzetten van de H120 Colibri, definitief afscheid heeft genomen van de onderkant van de helikoptermarkt is medium en high end van de markt het enige segment waarin Airbus zijn marktleiderschap moet bewijzen. Airbus US CEO Chris Emerson vertelde aan Business Insider: “It’s a replacement for the current H155 and is able to scale up to the bottom end of the larger H175.” De H175 is een high end medium helikopter en intussen een concurrent voor de zware helikopters van het type Airbus H332 en Sikorsky S-92.

De H160, die ook een militaire versie zal krijgen, zal het in het medium helikopter segment moeten opnemen tegen de Leonardo AW139, de Sikorsky S76, en de Bell 412. We hebben nog geen idee wat het prijsniveau van de H160 zal zijn maar Airbus Helicopters is wel van plan zijn productievloer van de H160 te optimaliseren naar voorbeeld van de auto-industrie.

We blijven de ontwikkeling van deze nieuwe generatie helikopter van nabij volgen en houden jullie op de hoogte.

Bekijk hier een fotoreeks van de H160 op de ILA in Berlijn eerder dit jaar.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *