Bezig met laden...

Logboek

Britse SAR helikopters zijn zeer actief

Britse SAR helikopters zijn zeer actief

Nadat we vorige week een activiteitenverslag konden publiceren van de Nederlandse Politiehelikopter kregen we deze week een verslag binnen van de activiteiten van de Britse SAR (Search & Rescue) diensten.

Het getuigd van een grote mate van transparantie dat deze diensten, die met belastinggelden worden betaald, ook een verslag geven aan de belastingbetaler wat ze met deze gelden hebben verwezenlijkt.

Een kijkje in de 20 bladzijden van het rapport leert ons:

  • Er waren in het jaar 2016 in het totaal 2.594 SAR-helikopter interventie's in de UK, een gemiddelde van 7 tussenkomsten per dag
  • De zomermaanden zijn het drukst; Augustus zet de toon met 372 interventie's van de SAR-helikopters.
  • Er waren in 2016 54% meer interventie's dan in dezelfde periode van 2015
  • 59% van de tussenkomsten hebben te maken met reddingen. Daarnaast zijn er ook geplande transporten, bijstand en zoekopdrachten.

De SAR diensten in de UK zijn sinds 2015 uitbesteed aan de Bristowgroup die deze diensten vliegt met Sikorsky S-92 en Leonardo AW-189 helikopters. Voordien werden deze diensten uitgevoerd door het Britse Leger die daarvoor de bekende gele Seakings inzette.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *