Bezig met laden...

Logboek

Leonardo bekijkt een alternatieve toekomst voor de AW119, AW109 en AW159

Leonardo bekijkt een alternatieve toekomst voor de AW119, AW109 en AW159

In de voorstelling van het industrieel plan voor de komende 5 jaar presenteerde Leonardo Groep CEO, Roberto Cingolani, zijn strategie voor de Italiaanse defensie en industriegroep die de Italiaanse staat als meerderheidsaandeelhouder heeft.

En wij waren natuurlijk sterk geïnteresseerd om te horen hoe Cingolani de toekomst van de business unit: Leonardo Helicopters ziet. Het goede nieuws is dat Cingolani, na een uitgebreide business analyse van de ganse groep, Leonardo Helicopters ziet als een business unit waarin verder zal worden geïnvesteerd.

Het doel voor de helikopter divisie is om de globale marktleider te worden op het vlak van civiele helikopters en een van de topspelers op het vlak van militaire helikopters. Orders, omzet en EBITA moeten groeien met respectievelijk 2%, 6% en 8%. 

Anderzijds ziet Cingolani een kostenvermindering binnen de helikopter divisie van CEO Gian Pierro Cutillo en een rationalisatie van diens product portfolio. Hij zoekt kostenverminderingen in de ganse Leonardo groep (de drie business units) ter waarde van €1,8 miljard gespreid over de komende 5 jaar.

Hoeveel de helikopter-afdeling moet bijdragen aan de kostenverminderingen vertelde Cingolani niet maar over de rationalisatie van het product portfolio kwam een voetnota in zijn presentatie met het antwoord (zie onderstaande slide).

Terwijl Leonardo volop wil inzetten op de tiltrotor-technologie wil het drie programma's: de AW119, de AW109 en de AW159 op hun waarde beheren. In deze context wil dit zeggen dat er geen investeringen meer gebeuren in deze programma's en dat gezocht wordt naar alternatieve mogelijkheden zoals verkoop of partnership. 

Onze conclusie na deze presentatie is dat de Leonardo groep met Cingolani (zie foto) een competente en gedreven CEO heeft aangetrokken die een zeer ambitieus 5-jaren plan publiek uitspreekt en daarmee de lat hoog legt. Leonardo Helicopters zal deze ontwikkeling mee volgen en we kijken er naar uit hoe ze in de komende jaren het leiderschap op het vlak van civiele helikopters willen bereiken.

 

Hieronder zie je de evolutie van het Leonardo helikopter portfolio voor de komende jaren:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ganse presentatie van Leonardo groep CEO Cingolani kun je hier downloaden

Foto's en slide © Leonardo groep

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *