Bezig met laden...

Logboek

Helikopter onthoofdt technieker

Helikopter onthoofdt technieker

In het Amerikaanse Brookville in de staat Florida gebeurde vorige week op de regionale luchthaven een dodelijk helikopterongeval.

Een technieker deed samen met een collega onderhoudswerk aan een Bell type 230 helikopter met callsign N828KB. Toen ze met een mobiele startunit de helikopter wilden starten veerde de helikopter lichtjes omhoog en werd de technieker door de draaiende wieken zwaar geraakt en deels onthoofd. Salvatore Disi (62) overleed ter plaatse.

Of er iemand in de cockpit aan de besturing zat is nog niet geweten. Het is verplicht dat er een piloot in de cockpit aan de besturing zit als de motor van de helikopter draait. De plaatselijke politie heeft de FAA en NTSB geinformeerd om het onderzoek naar dit dodelijke ongeval te voeren.

In Belgie doet dit ongeval denken aan het ongeval met de OO-TVI in 2001 waarbij de pilote om het leven kwam. Zij werd ook dodelijk getroffen door de draaiende rotor van de helikopter.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *