Bezig met laden...

Logboek

De nieuwe NL Kustwachthelikopters zijn aangekomen

De nieuwe NL Kustwachthelikopters zijn aangekomen

In de loop van de namiddag zijn twee nieuwe kustwachthelikopters van helikopteroperator Bristow Netherlands op Den Helder Airport aangekomen.

Als alles volgens plan verloopt zullen de nieuwe kustwachthelikopters vanaf 4 november 2022 worden ingezet. Voordat ze operationeel mogen worden, staan de komende dagen nog in het teken van test-, acceptatie- en opleidingsvluchten. De DMO (Defensie Materieel Organisatie) begeleidt dit traject.

De nieuwe helikopters die Bristow inzet voor de kustwacht zijn van het type Leonardo AW189 en behoorlijk groter dan de huidige Airbus AS365 Dauphin helikopters die door NHV Nederland worden ingezet.  

De eerste twee helikopters die vandaag aankwamen waren de PH-NCG en de PH-SAR. Eens operationeel zal een worden gestationeerd op Den Helder Airport en de andere om het vliegveld Midden-Zeeland.

Een derde Leonardo AW189 komt volgende week naar Nederland en zal met de registratie PH-BSR (en niet PH-RSQ zoals eerst aangekondigd) als backup worden ingezet bij de onbeschikbaarheid van een van beide andere helikopters. 

Foto's © Kustwacht & Ernesto Bauer - met onze dank

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *