Bezig met laden...

Logboek

Dragonfly, de mini-Chinook CH-47

Dragonfly, de mini-Chinook CH-47

Militaire drones zijn niet uit het nieuws weg te slaan. Regelmatig weten ze in Afghanistan of Iran een of andere hoog geplaatste terreurgeneraal van Al Qaida of IS naar het land van de duizend maagden te sturen.

Maar als Dragonfly en het Amerikaanse leger hun zin krijgen kan de DragonFly DP-14 Hawk drone ingezet worden door de battlefield medics om gewonden van het strijdtoneel snel naar de veldhospitalen te vliegen. Heel wat eenvoudiger dan een zware helikopter naar de strijdzone te moeten vliegen met risico dat de helikopter ook wordt getroffen.

De U.S. Army Medical Research & Materiel Command heeft een optie genomen om de Dragonfly Pictures, Inc. DP-14 Hawk verder te onderzoeken op zijn operationele inzetbaarheid in oorlogszones.

De DP-14 Hawk is een twin-rotor helikopter die een beetje doet denken aan een miniatuur CH-47 Chinook. Het toestel is vrij smal en kan in een bestelwagen worden vervoerd; in minder dan 30 minuten is het toestel luchtwaardig.

Operationeel kan de DP-14 Hawk een kruissnelheid halen van 70 Kts gedurende 2.4 uur. Het toestel kan een nuttige lading van 195 kg vervoeren en kan de missie totaal autonoom uitvoeren met zijn ingebouwde navigatie systemen; zelfs in gebieden waar geen GPS dekking aanwezig is.

De Hawk biedt ruimschoots plaats aan een liggende soldaat; de lading mag 2m lang zijn en 50cm breed. Ideaal voor een gewonde soldaat maar DP haast er zich bij te zeggen dat naast militaire inzet het toestel ook kan worden gebruikt bij de landbouw, jacht, SAR, bewaking en marine operatie's. De ingebouwde intelligentie laat toe om verschillende drones tegelijk in te zetten om complexe operatie's uit te voeren.

Hier zie je een fotoreportage van de DP-14 Hawk.

Onderstaande video is niet van de DP-14 Hawk maar van zijn voorganger de DP-12 Rhino.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *