Bezig met laden...

Logboek

Resultaten: Duitse studie over aanvaarding van de luchttaxi

Resultaten: Duitse studie over aanvaarding van de luchttaxi

De Volocopter vluchten in hartje Stuttgart waren het hoogtepunt van het tweedaagse evenement "Vision Smart City - Experience future mobility today" op 14 september 2019. Het was de presentatie van de technische innovaties en duurzame transport concepten voor de toekomstige mobiliteit. Het event en de eerste taxivlucht van de Volocopter in Europa ging door aan het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart. 

Het event kreeg nogal wat bijval. De minister-president van Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, kwam de eerste luchttaxi-vlucht bijwonen samen met  de CEO of Volocopter GmbH, Florian Reuter, en Thomas Strobl, minister van Binnenlandse Zaken en Digitalisatie van Baden-Württemberg. Naast de VIP's waren ook 20.000 toeschouwers aanwezig die met hun eigen ogen de Volocopter aan het werk zagen. 

De technische hogeschool van Stuttgart was ook aanwezig om uit te zoeken hoe een luchttaxi, een volledig nieuwe vorm van mobiliteit, door het grote publiek is geaccepteerd. De studenten van de hogeschool onder leiding van professor Patrick Planing deden een onderzoek en konden 1.203 aanwezigen strikken voor de enquete.   

De hogeschool heeft nu het resultaat van hun onderzoek naar de aanvaarding van deze nieuwe vorm van mobiliteit gepresenteerd. De belangrijkste resultaten van de studie zijn de volgende:

  • Luchttaxi's zijn geen visie meer, maar een nieuwe realiteit die de meeste mensen in de toekomst wel zullen gebruiken.
  • De sociale aanvaarding van luchttaxi's is zeer hoog, 80% van de ondervraagden wil een dergelijke dienst in Stuttgart ondersteunen
  • Zowat 50% van de ondervraagden ziet de luchttaxi evolueren naar een dagdagelijks vervoermiddel in de toekomst
  • De aanvaarding van de luchttaxi stijgt bij ondervraagden die reeds vooraf kennis hadden van luchttaxis.

Volgens de onderzoekers is er dus een vrij hoog niveau van aanvaarding van luchttaxi's zowel op individueel vlak als maatschappelijk vlak. Dit niveau kan nog verder groeien als de mensen beter worden geinformeerd over de luchttaxi. Het volledige rapport van de studie kun je hier lezen.

Er moet wel worden vermeld dat het onderzoek doorging bij bezoekers op een event over nieuwe mobiliteit. Deze interesse voor nieuwe mobiliteit zal zeker een positieve impact gehad hebben op de resultaten van dit onderzoek. 

Lees hier de vorige artikelen over Volocopter

Foto copyrights: Volocopter

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *