Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters publiceert zijn resultaten over het eerste halfjaar 2020

Airbus Helicopters publiceert zijn resultaten over het eerste halfjaar 2020

Airbus Groep heeft gisterenochtend de financiële resultaten bekendgemaakt van haar operaties gedurende de eerste helft van 2020 (tot eind juni).

De grote commerciële vliegtuigafdeling van Airbus is door de corona-crisis zwaar in de verliezen geraakt maar Airbus Helicopters kon nog steeds behoorlijk zwarte cijfers schrijven.

Hier een overzicht van de resultaten van de eerste 6 maanden 2020 van Airbus Helicopters:

  H1 -2020 H1-2019 Verschil
Omzet (in €M) 2.333 2.371 -2%
EBIT (in €M) 152 124 +23%
Helikopters uitgeleverd 104 143 -27%
Helikopters nieuwe orders 75 123 -39%
Helikopter orderboek na H1 666 697 -4%

Ondanks het feit dat 27% minder helikopters werden uitgeleverd is de omzet slechts 2% lager uitgevallen dan vorig jaar. Airbus Helicopters verklaart dat door een betere mix van helikopters (meer militaire toestellen uitgeleverd) en meer diensten in de omzet. 

De winst voor interesten en belastingen is zelfs 23% hoger dan vorig jaar door de impact van hogere marges op de militaire toestellen en op de geleverde diensten.

Maar de invloed van de corona crisis komt tot uiting in de daling van het orderboek met 4% maar vooral in de daling met maar liefst 39% van het aantal nieuwe helikopterorders. Hoewel Airbus dit niet vermeld in zijn halfjaarsrapport bevestigde CEO van Airbus Helicopters, Bruno Even, dat er een aantal annulatie van bestellingen in de pijplijn zitten en dat een aantal operatoren de uitvoering van hun bestellingen hebben vertraagd. Dit zou het orderboek verder kunnen verminderen en vertragen.

Airbus Helicopters kreeg wel reeds toezeggingen dat zowel Frankrijk als Duitsland een aantal vervangingen van bestaande toestellen zullen vervroegen om Airbus Helicopters door de corona-crisis te helpen zonder specifieke staatssteun. We vermoeden dat deze orders nog niet in het orderboek zijn opgenomen.

Als hoogtepunten van het eerste halfjaar 2020 vermelde Airbus de certificatie van de H145 met 5 bladen en vooral de nieuwe generatie H160 helikopter.

Omwille van de onvoorspelbaarheid van de economie in deze corona-crisis heeft Airbus geen vooruitzichten voor het komende kwartaal bekendgemaakt.    

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *