Bezig met laden...

Logboek

Westland krijgt speciale website over 100-jarig bestaan

Westland krijgt speciale website over 100-jarig bestaan

Het is een beetje zoals de 'good old' SeaKing; ondanks de ouderdom is en blijft het een rots in de branding: Westland 

Westland vierde in 2015 zijn honderdste verjaardag en een enthousiaste groep vrijwilligers nam toen het initiatief om de herinnering aan de honderdjarige luchtvaartfabrikant blijvend in ere te houden. Meer dan 18 maand werd aan een Westland website gewerkt die de geschiedenis van dit Britse luchtvaartbedrijf levendig moet houden. 

Intussen is Westland overgenomen door de Italianen van Agusta die op hun beurt een nieuwe naam kregen als Agusta-Westland en in 2016 weer een nieuwe naam kregen: Leonardo.

De geschiedenis van Westland uit het Britse Yeovil kun je volgen op de deze website waar je naast de legendarische Seaking en Lynx helikopters ook kun zien hoe Westland reeds in 1915 vliegtuigen fabriceerde voor de Britse troepen in de Eerste Wereldoorlog. Je kunt hier ook een historisch overzicht downloaden hoe Westland in moeilijke omstandigheden knappe helikopters kon bouwen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *