Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky krijgt $2,3 miljard order voor 120 Black Hawks

Sikorsky krijgt $2,3 miljard order voor 120 Black Hawks

De Amerikaanse Defensie en Sikorsky tekenden een vijfjarig contract voor de levering van 120 Black Hawk-helikopters, met mogelijke opties om tot 255 helikopters te leveren aan het Amerikaanse leger en FMS (Foreign Military Sales). Intussen blijft Sikorsky de Black Hawk moderniseren en verbeteren om te voldoen aan de uitdagende en evoluerende missies van het leger.

Dit is het 10e meerjarige contract voor de Sikorsky UH-60M Black Hawk en HH-60M Medevac helikopters. Met meer dan 2.100 Black Hawk helikopters, in dienst van het Amerikaans leger blijft de Black Hawk het werkpaard en de ruggengraat van de Amerikaanse legerluchtvaart. Terwijl het leger zijn Future Vertical Lift (FVL) project blijft ontwikkelen, zullen ze de Black Hawks de komende decennia blijven gebruiken. 

De contractwaarde voor verwachte leveringen is $ 2,3 miljard, (voor 120 helikopters of $ 19,1 miljoen per stuk) met een potentiële waarde van maximaal $ 4,4 miljard, (voor 255 helikopters of $ 17,3 miljoen per stuk) als alle opties voor extra helikopters worden uitgeoefend. De leveringen zijn gepland om in juli 2022 te beginnen en door te gaan tot 2027.

"Deze meerjarige overeenkomst stelt het leger in staat te voldoen aan de huidige en toekomstige capaciteitsbehoeften door middel van upgrades, herfabricage, vervanging en technologische toevoegingen", zegt kolonel Calvin Lane, de US Army projectmanager van Utility Helicopters. "De efficiëntie van dit contract maakt het beste gebruik van beperkte middelen en resulteert in directe besparingen voor het leger en de belastingbetalers."

De Black Hawk is de combinatie van een betrouwbaar werkpaard, hoge beschikbarheid en een betaalbare prijs. Het is niet te verbazen dat het Australische leger zijn maritieme NH90-Taipan vanaf 2025 zal vervangen door Black Hawk MH-60R helikopters.  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *