Bezig met laden...

Logboek

Verhuis van NH90 NFH helikopters naar Oostende (B) ten vroegste in 2025

Verhuis van NH90 NFH helikopters naar Oostende (B) ten vroegste in 2025

De Belgische ministerraad heeft het nieuw kwartierplan van Defensie goedgekeurd. 

Als onderdeel van dit plan is ook de verhuis van de helikopteractiviteiten vanop de basis Koksijde naar Oostende goedgekeurd.  

De luchthaven van Oostende zal de vier NH90 NFH (NATO Frigate Helicopter) verwelkomen, dit was al eerder beslist. Deze NH90’s met capaciteiten voor SAR (Search & Rescue) en steun aan maritieme operaties (MAR) zullen verhuizen vanuit Koksijde naar Oostende. Deze helikopters zijn de opvolgers van de Sea King wat betreft de SAR en van de Alouette III wat betreft de MAR, helikopters die kunnen opereren vanaf onze fregatten.

Hiervoor wordt nieuwe infrastructuur gebouwd op de luchthaven van Oostende. Van zodra de bouw afgerond is, en dat is ten vroegste in 2025, kan de verhuis plaatsvinden. In Koksijde blijven beperkte trainingsactiviteiten op het heliplatform behouden, echter zonder permanente personeelsaanwezigheid.

Bij de aankondiging in 2019 was de verhuis voorzien in de tweede helft 2023, nadien zou de SAR in 2024 vanop Oostende operationeel zijn en nu wordt de verhuis in het nieuw kwartierplan 'ten vroegste' gepland in 2025...   

In de herbestemmingsplannen van de huidige basis Koksijde is een beperkte luchthaven en een luchtvaartactiviteit reeds voorzien. 

Bron: Defensie (B) - Beldefnews

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *