Bezig met laden...

Logboek

Airbus en HeliDax tekenen HCare-contract voor 36 H120 Colibri's

Airbus en HeliDax tekenen HCare-contract voor 36 H120 Colibri's

De Franse helikopteroperator HeliDax en Airbus Helicopters hebben het allereerste HCare Classics-contract ondertekend om de beschikbaarheid van de HeliDax Airbus H120-vloot te optimaliseren.

HCare Classics is een nieuw ondersteuningspakket van Airbus dat volledig is gericht op het voldoen aan de ondersteuningsbehoeften van helikopters die niet meer in productie zijn. De Airbus Colibri H120 werd in 2017 uit productie genomen.

HeliDax, een H120-operator sinds 2008, vertrouwt op zijn vloot van 36 Airbus H120 helikopters om basis- en geavanceerde training te geven aan de Franse en Belgische strijdkrachten en de Franse gendarmerie. HeliDax is gevestigd in de school van de Franse legerluchtvaart in Dax en is een volledige dochteronderneming van DCI Group.

Sinds het begin van de samenwerking met de Franse regering, 14 jaar geleden, heeft HeliDax een beschikbaarheidsniveau van 100% gehandhaafd en 246.000 uur H120-vliegtijd verzameld. Dit vertaalt zich naar maar liefst 22.000 vlieguren per jaar.

De vloot van HeliDax is momenteel de grootste in dienst zijnde Airbus H120-vloot ter wereld. Met nog acht jaar te gaan in het contract voor het trainingsprogramma voor piloten, koos HeliDax voor HCare Classics om te kunnen rekenen op de gegarandeerde ondersteuning van Airbus. 

HeliDax stelde dat om de beschikbaarheid van de vloot Colibri's en de opleiding te kunnen blijven garanderen tot het einde van het contract met de overheid in 2030, het essentieel is om een sterke inzet en medewerking te hebben van fabrikant Airbus.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *