Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Britse Bristow helikopterpiloten gaan staken

ALERT: Britse Bristow helikopterpiloten gaan staken

Helikopterbemanningen van het Britse Bristow Helicopters hebben met overweldigende meerderheid vóór vakbondsactie gestemd in een geschil over loon. De stemming onder leden van de British Airline Pilots' Association (BALPA) is op woensdag 7 februari 2024 afgesloten en leverde een JA-stem van 96,31% op bij een opkomst van 92,74%

De secretaris-generaal van BALPA, Amy Leversidege, duidde deze beslissing: “Deze stemming is een duidelijke indicatie van de sterke gevoelens onder onze leden. Ondanks maandenlange onderhandelingen is het management van Bristow er niet in geslaagd naar de werknemers te luisteren en een eerlijke en redelijke beloning aan te bieden."

“Onze leden, piloten en technische bemanningsleden (paramedici en lieroperators), opereren in de meest verraderlijke en moeilijke omstandigheden. Zij leveren cruciale zoek- en reddingsdiensten en transporteren werknemers van en naar de olie- en gasplatforms in de Noordzee. Onze leden zijn jarenlang trouw gebleven aan Bristow en hebben loonbevriezingen en -verlagingen doorstaan toen het bedrijf zich in moeilijke tijden bevonden. Het is onredelijk van Bristow om van hun helikopterpiloten en technische bemanningen te verwachten dat ze doorgaan met bezuinigingen in een tijd waarin het bedrijf terug floreert door de inzet van zijn medewerkers, onze BALPA-leden die de kern van dat succes vormen. 

“Industriële actie is altijd een laatste redmiddel en geen van onze leden wil in deze positie verkeren, maar genoeg is genoeg. Ons stemresultaat stuurt een resoluut signaal naar Bristow dat hun loonaanbod moet worden verbeterd. We dringen er bij Bristow sterk op aan om te luisteren naar wat hun werknemers hen luid en duidelijk vertellen en terug naar de onderhandelingstafel te gaan met BALPA om onze leden een eerlijk en redelijk loonaanbod te doen.”

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *