Bezig met laden...

Logboek

FAA onderzoekt VR-technologie van Loft voor pilotentraining

FAA onderzoekt VR-technologie van Loft voor pilotentraining

Loft Dynamics (voorheen VRM Switzerland), wereldleider op het gebied van virtual reality (VR)-vluchtsimulatoren voor piloten, kondigde een ongekende samenwerking aan met de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA). 

De simulators van Loft Dynamics – de eerste en enige VR-vluchtsimulatoren met certificering door EASA in Europa– ondergaan nu een Amerikaanse evaluatie door de FAA. De FAA heeft de Airbus H125- en Robinson R22-simulatoren van Loft Dynamics geselecteerd om voor het eerst het gebruik van VR-vluchtsimulatie voor het trainen van piloten te onderzoeken. Beide simulatoren zijn geïnstalleerd in het William J. Hughes Technical Centre (WHTC), het innovatiecentrum van de FAA, waar ze zullen worden ingezet om de nationale doelstellingen op het gebied van veiligheid, efficiëntie, capaciteit en ecologische duurzaamheid te bevorderen en om de ontwikkeling van de National Airspace System (NAS) naar het Next Generation Air Transportation System (NextGen) te versnellen. FAA onderzoekt ook of de VR-simulatoren een rol kunnen spelen in de versnelde opleiding van piloten om het tekort aan piloten te verhelpen.

De nieuw geïnstalleerde Robinson R22 (EASA-gekwalificeerde FNPT) en de Airbus H125 (EASA-gekwalificeerde FTD Level 3) simulatoren beschikken over:

  • Replica-cockpit op ware grootte en 360° zicht met nauwkeurige visuele ervaring binnen en buiten de helikopter.
  • Realistisch vluchtmodel voor nauwkeurige studies van nominale en off-nominale gebeurtenissen en ontwikkeling van veiligheidsstatistieken afhankelijk van de aerodynamica van helikopters.
  • Bewegingsplatform met 6° beweging die haptische sensaties nabootst, waaronder slingladingen, landingsbaantextuur en forcefeedback van vluchtbesturingen.
  • Software die toelaat om de trainingsscenario's aan te passen om elke real-world situatie, terrein en manoeuvre te weerspiegelen en dat zonder de risico's er aan verbonden.
  • Compact formaat, 10 keer kleiner dan traditionele full-motion simulators.

De state-of-the-art VR-simulatoren hebben de vliegurenpraktische training onder Europese operators effectief verminderd, de trainingsveiligheid verbeterd, de vaardigheidskloof van piloten overbrugd en geholpen de CO2-uitstoot tijdens de vlucht te verminderen voor bedrijven over de hele wereld, waaronder Airbus Helicopters, Air Zermatt en Mountainflyers.

Foto's © 1. Loft Dynamics en 2., 3. en 4 Tom Buysse 

 

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *