Bezig met laden...

Logboek

HAI Heli-Expo 2021 - gaat door in maart 2021 maar helikopters geven verstek

HAI Heli-Expo 2021 - gaat door in maart 2021 maar helikopters geven verstek

In een persbericht van de HAI (Helicopter Association International) afgelopen donderdag, bevestigde deze dat haar jaarlijkse Heli-Expo in maart 2021 doorgang zal vinden. De Heli-Expo is de grootste jaarlijkse helikopterbeurs ter wereld en word bezocht door de ganse helikopterindustrie.

James Viola, CEO van de HAI, zei dat de HAI Heli-Expo en het speciale Covid-19 protocol goedgekeurd was door de autoriteiten van de staat Louisiana en dat niets de beursopening op 23 maart 2021 zou tegenhouden, behoudens een volledige Amerikaanse lock-down. Viola begreep dat het reizen naar New-Orleans geen eenvoudige zaak zou zijn en dat internationale reizen aan zware beperkingen onderhevig zijn. Maar dit is geen reden, aldus Viola, om de beurs in 2021 te verdagen of te schrappen.

Maar niet iedereen is mening van de HAI toegedaan. Minder dan 24u na het bericht van James Viola, CEO van de HAI, hebben vier belangrijke helikopterfabrikanten hun deelname aan de Heli-Expo 2021 opgezegd. Airbus Helicopters, Bell, Sikorsky en Robinson Helicopters hebben laten weten dat zij geen risico wensen te nemen voor hun medewerkers en hun klanten en dat ze in 2021 niet zullen deelnemen aan de Heli-Expo. Vrijdag was Leonardo niet beschikbaar voor commentaar maar men verwacht ook hun afzegging.

Op dit ogenblijk, 10 weken voor de opening, hebben 300 van de 650 ingeschreven standhouders hun deelname nog niet afgezegd. En zonder de grote helikopterfabrikanten en weinig of geen internationale bezoekers zal de Heli-Expo 2021 een beperkt Amerikaans onderonsje worden. Het blijft opmerkelijk dat de HAI zich sterk maakt dat de beurs in deze vorm iets is waar de bezoekers naar uit kijken. 

Wij kijken alvast uit naar de HAI Heli-Expo 2022 in Dallas. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *