Bezig met laden...

Logboek

European Rotors: Bell met succes in Europa

European Rotors: Bell met succes in Europa

Bell Helicopters was eens temeer zeer prominent aanwezig op European Rotors 2022. Op de stand toonde Bell een JetRanger 505 in commerciële configuratie en de Bell 429 speciaal uitgerust voor HEMS, medische urgentie opdrachten.

Op de European Rotors was het duidelijk dat Bell naast zijn militair helikopteraanbod ook een succesvolle commerciële line-up heeft en deze verder zal ontwikkelen.  

Gedurende de beurs deed Bell ook een aantal belangrijke aankondigingen.

 

Verkoop van een Bell 429 aan het Zwitserse Air Zermatt

Bell kondigde tijdens de beurs de verkoop aan van een Bell 429 (zie foto) aan Air Zermatt. Het is de derde Bell HEMS-geconfigureerde helikopter in de actieve vloot van het Zwitserse transport- en reddingsbedrijf. 
 
"Air Zermatt voert SAR- en HEMS-missies uit in een van de meest veeleisende omgevingen ter wereld", zegt Patrick Moulay, senior vice president, International Commercial Business, Bell. "Hun aankoop van een derde Bell 429 helikopter voor hun HEMS-missies is een echt bewijs van hun vertrouwen in Bell Helicopters."
 
Air Zermatt is voortdurend geëvolueerd in zijn meer dan 50-jarige geschiedenis en heeft zijn reddingsoperaties uitgebreid van één helikopter naar een vloot van elf helikopters. Ook transport, toeristische vluchten en reddingsoperaties worden met deze vloot uitgevoerd.
 
"Bell heeft onze activiteiten altijd ondersteund met uitstekende helikopters en een prima service. De Bell 429 is een klasse apart en blijft betrouwbare, superieure prestaties bieden voor onze zoek- en reddingsmissies", aldus Gerold Biner, CEO van Air Zermatt. "We kijken ernaar uit om nog een HEMS-geconfigureerde Bell 429 aan onze vloot toe te voegen en onze zoek- en reddings-ondersteuning in het kanton Swiss Valais te vergroten." 
 
De Bell 429 is het meest succesvolle Bell-model in Europa in de bedrijfs-, HEMS- en wetshandhavingssegmenten met meer dan 400 vliegtuigen die wereldwijd actief zijn. 
 

Bell verkoopt vier 505 JetRanger 

Bell kondigde ook de verkoop aan van vier Bell 505's en de levering van één Bell 505 in de Baltische regio. De ondertekeningen van de contracten vonden plaats tijdens European Rotors 2022 op de Bell-stand. 

De Bell 505 blijft succes zien in heel Europa. Drie 505-helikopters werden gekocht door Bell's nieuwe onafhankelijke vertegenwoordiger (IR) voor de Baltische staten, Airbourne, en zijn bestemd voor particuliere klanten en het gebruik voor pilotentraining. Een vierde Bell 505 wordt rechtstreeks door een particuliere klant gekocht. Bell kondigde ook de levering van een Bell 505 aan een particuliere klant aan.

"Het is opwindend om te zien dat de vraag naar de Bell 505 binnen Europa blijft groeien", zegt Patrick Moulay, senior vice president, International Commercial Sales, Bell. "We zien een groot potentieel voor Bell binnen de Baltische staten en we zijn verheugd om Airbourne te verwelkomen in onze steeds groeiende lijst van IR's in heel Europa om onze ondersteuning uit te breiden."

"Onze benoeming als vertegenwoordiger voor de Baltische staten markeert het begin van een nieuw en opwindend hoofdstuk in onze relatie met Bell," zei Max Lunov, eigenaar van Airbourne. "Dankzij de hoge prestaties en veelzijdigheid van de 505 kan hij zich gemakkelijk aanpassen aan de verschillende behoeften van onze klanten. In het geval van deze helikopters zullen deze worden gebruikt voor privéreizen en pilotentraining."

In augustus kondigde Bell de 400e Bell 505-levering aan een klant in het Verenigd Koninkrijk aan. Andere recente Bell 505-leveringen in Europa omvatten één helikopter aan een particuliere klant in Griekenland, twee aan JB Investments in Polen en twee aan Karen SA in Zwitserland. In totaal zijn er nu 78 Bell 505's geleverd over het hele Europese continent.

 

Levering van de eerste Bell 407GXi voor Israël

Bell kondigde ook de levering aan van de eerste Bell 407GXi voor een Israëlische klant. Het toestel werd gekocht door Yossi en Yoav Avrahami. De acceptatie van de helikopter vond plaats in de Bell-faciliteit in Mirabel en 407GXi is momenteel onderweg naar Israël. Deze levering markeert het 31e land waar de Bell 407GXi wordt ingezet. 
 
Er zijn meer dan 1.500 Bell 407's actief over de hele wereld op zes continenten, met meer dan zes miljoen vlieguren voor de totale vloot. De helikopter zet een hoge standaard voor éénmotorige toestellen met zijn ongeëvenaarde betrouwbaarheid en prestaties.
 
"We zijn er trots op dat we de eerste Bell 407GXi in Israël in ontvangst mogen nemen", aldus Yossi, CEO van Yossi Avrahami Company. "Als bedrijfseigenaren was deze helikopter een geweldige investering voor onze persoonlijke en zakelijke behoeften. De Bell 407GXi zal mijn neef en ik helpen tijd te besparen in ons drukke leven."
 
De Bell 407GXi is uitgerust met de nieuwe Rolls-Royce M250-C47E/4 turbinemotor uitgerust met een dubbele tweekanaals FADEC, die uitzonderlijke prestaties op hoogte en bij warme temperaturen, brandstofefficiëntie en de mogelijkheid om te cruisen met 246 km/h levert. Garmin's G1000H NXi Integrated Flight Deck, compleet met beeldschermen met hoge resolutie en snellere processors, biedt meer helderheid, sneller opstarten en kaartweergave, evenals connectiviteit met tablets en smartphones.

Foto's © Bell Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *