Bezig met laden...

Logboek

Nederland stuurt drie Chinooks met 120 man naar Irak

Nederland stuurt drie Chinooks met 120 man naar Irak

Nederland gaat meer bijdragen aan de NAVO-missie in Irak (NMI). Het gaat om een Force Commander met een stafcapaciteit van ongeveer 15 militairen. Die leidt en coördineert de inzet van verschillende NAVO-bondgenoten en -partners. Daarnaast stuurt Nederland drie transporthelikopters met een ongeveer 120-koppig detachement naar Irak.

Dit melden de ministers Bruins Slot van Buitenlandse Zaken, Ollongren van Defensie en Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in een brief aan de Tweede Kamer. 

Missies
De NAVO-missie in Irak (NMI) is actief op verzoek van Irak en geeft advies op institutioneel niveau. NMI draagt bij aan de versterking van de Iraakse veiligheidssector, zodat het land weerstand kan bieden aan terreurorganisatie ISIS en andere bedreigingen. 

De drie transporthelikopters die Nederland inzet zijn in eerste instantie beschikbaar voor de NAVO-missie. Wanneer niet actief voor NMI, kunnen ze opdrachten uitvoeren voor Operation Inherent Resolve (OIR).

Foto © © Marjolijn Blokland - met onze dank

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *