Bezig met laden...

Logboek

Leonardo AWHero krijgt als eerste helikopterdrone ter wereld een militaire certificatie

Leonardo AWHero krijgt als eerste helikopterdrone ter wereld een militaire certificatie

Leonardo's AWHero behaalt 's werelds eerste militaire certificering voor een 'rotary UAS' in zijn categorie. Leonardo's toonaangevende AWHero RUAS (Rotary Uncrewed Aerial System) heeft een militaire basiscertificering ontvangen van de Italiaanse DAAA (Direzione degli Armamenti Aeronautici e per l'Aeronavigabilità), het Directoraat voor Luchtbewapening en Luchtwaardigheid. Deze prestatie markeert 's werelds eerste militaire certificering voor een RUAS in de 200kg-klasse.

Het AWHero-ontwerp maakt gebruik van Leonardo's mogelijkheden en uitgebreide ervaring in de ontwikkeling van helikopters, systeemintegratie en helikopteroperaties. Sinds 2019 voert het platform demonstraties van maritieme bewakingscapaciteiten uit op schepen in het kader van het OCEAN2020-project. Dit is het strategische onderzoeksprogramma van het Europees Defensiefonds voor maritieme bewakingstechnologie en maritieme veiligheid, bestaande uit 43 organisaties in heel Europa en geleid door Leonardo.

AWHero wordt ook geëvalueerd in internationale aanbestedingen. Northrop Grumman Australië en het team van Leonardo Australië zijn op de shortlist gezet om door te gaan naar de volgende fase van het SEA129 Fase 5-programma voor de aanschaf van een maritieme onbemande drone dat is ontworpen om een inzetbare inlichtingen-, bewakings-, verkennings- en targetingcapaciteit te leveren aan de Royal Australian Navy (RAN). Het voorstel van Northrop Grumman en Leonardo zal de mogelijkheden en tactische besluitvorming tijdens RAN-maritieme operaties verbeteren.

Airbus Helicopters heeft met haar Airbus VSR700 een vergelijkbare concurrent gebouwd op basis van de Guimbal Cabri G2. Twee VSR700's zijn intussen door de Franse Marine aangekocht voor testen vanop marineschepen en operationele samenwerking met helikopters.  

Specificaties van de AWHero

  • MTOW: 200kg
  • Nuttige lading: 85kg
  • Lengte: 3,7m
  • Hoogte: 1,2m
  • Breedte: 1,2m
  • Diameter rotor: 4m
  • Kruissnelheid: 90kts
  • Max. vlieghoogte: 14.000 ft
  • Max. vluchttijd: 5u 

Foto copyrights: Leonardo Helicopters 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *