Bezig met laden...

Logboek

Rotorway wordt Rotor X en lanceert de Phoenix AX600 Turbo

Rotorway wordt Rotor X en lanceert de Phoenix AX600 Turbo

Rotorway International Helicopter Manufacturing Company is de volledige naam voor de fabriek waar de Rotorway zelfbouw helikopter wordt gebouwd. In september 2014 verkocht het Amerikaanse Cobb International Rotorway aan het Chinese duo Basihou Chen en Zhifeng Zheng uit Changsha, China. Het bedrijf van beide heren waren toen reeds drie jaar de Rotorway-verdeler in China. De fabriek bleef wel gevestigd in het Amerikaanse Chandler, nabij Phoenix.

Nu meer dan 6 jaar later komt 'Rotorway International Helicopter Manufacturing factory' terug in Amerikaanse handen. De firma Rotor X Aircraft heeft de fabriek in Chandler gekocht. Dit bedrijf heeft ook de sleutelfiguren van de Rotorway in dienst genomen.   

Op basis van de vroegere RotorWay A600 Talon biedt het bedrijf nu de Rotor X Phoenix AX600 Turbo aan. Deze zelfbouw kit kun je normaal aankopen voor net geen $100.000. Maar bij wijze van introductie biedt Rotor X de complete kit nu aan voor $88.650 maar je moet dan wel de kit aankopen ten laatste op 12 februari 2021. 

Rotor X, het nieuwe bedrijf achter deze kithelikopter, is een Amerikaans luchtvaartbedrijf met ervaring in het ontwerpen van high-tech voor de luchtvaart en het produceren van helikopters, zware VTOL quadcopters en andere vooruitstrevende vliegtuigen. Het wordt nu uitkijken of ze de Rotorway met een nieuwe naam ook nieuw leven kunnen inblazen.   

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *