Bezig met laden...

Logboek

CEO Tarnaud Laude verlaat NH90 bouwer NHI voor ATR

CEO Tarnaud Laude verlaat NH90 bouwer NHI voor ATR

NHInustries, het consortium achter de NH90's helikopter, moet op zoek naar een nieuwe baas. CEO Nathalie Tarnaud Laude verlaat het bedrijf en gaat vanaf 17 september aan de slag als CEO van vliegtuigbouwer ATR. Dit hebben de aandeelhouders van ATR, Leonardo en Airbus, beslist op 27 juli.    

Nathalie Tarnaud Laude was sinds oktober 2019 aan de slag in een gecombineerde functie als NHIndustries' President en Senior Vice President hoofd van het NH90 Programma bij Airbus Helicopters. Tarnaud Laude werkt sinds 2005 voor de Airbus groep. Ze heeft een MBA van de London Business School.

Haar relatief korte carrière bij NH Industries is niet getekend door een groot succes. De twee grote pijnpunten van NHI: het niet-tijdig afleveren van nieuwe en upgraded NH90 helikopters en de beperkte beschikbaarheid van de NH90 zijn onder haar bewind weliswaar bespreekbaar gemaakt maar grote vooruitgang is er niet geboekt. Of haar vertrek te maken heeft met deze problematiek of eerder met een volgende stap in haar carrière is niet duidelijk.

Vooral de beslissingen van de Noorse Defensie om onmiddellijk haar NH90 helikopters uit dienst te nemen en het contract met NHI te verbreken, alsmede de beslissing van de Australische Defensie om de NH90 vervroegd uit dienst te gaan nemen zijn spijtige dieptepunten in de laatste 12 maanden van het leiderschap van Tarnaud Laude bij NHi.  

In haar nieuwe job als CEO bij ATR volgt ze Stefano Bortoli op wiens mandaat na 4 jaar afgelopen was en die teruggaat naar zijn functie bij Leonardo. Wie haar zal opvolgen bij NHI is nog niet bekendgemaakt.

Nathalie Tarnaud Laude zei bij haar benoeming: “Ik dank Stefano Bortoli voor zijn sterke leiderschap bij het behouden van de marktpositie en financiële situatie van ATR. Ik ben vereerd om deel uit te maken van zo'n uitzonderlijk team van gepassioneerde en professionele individuen, en ik kijk ernaar uit om met alle ATR-medewerkers, bestaande en nieuwe klanten en onze aandeelhouders samen te werken. U kunt op al mijn energie en enthousiasme rekenen om het verhaal van ATR voort te zetten.”

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *