Bezig met laden...

Logboek

Belgische militaire helikopters naar Mali

Belgische militaire helikopters naar Mali

Ook in Belgie kwamen de militaire helikopters in het nieuws. Op 5 Februari vertrokken twee NH-90 (callsign RN-06 en RN-07) vanop de militaire basis in Beauvechain naar Mali. 

Het Antonov 124-transportvliegtuig dat de toestellen vervoerde, landde dezelfde dag rond tien uur ‘s avonds in Bamako, de hoofdstad van Mali. De twaalf militairen die de toestellen vergezelden, kregen hulp van hun collega’s ter plaatse om de heli’s uit het vrachtvliegtuig laden. Vier uur later, om twee uur ‘s nachts, stonden de twee helikopters en de rest van het materieel op het tarmac van de luchthaven van Bamako.

De komende dagen hebben de NH90’s nog verschillende testvluchten op het programma. Zodra ze die succesvol hebben afgerond, vertrekt het voltallige helikopterdetachement van zo’n vijftig militairen naar Gao, in het noordoosten van Mali. Daar beginnen ze vanaf begin maart aan hun eigenlijke opdracht: troepen en gewonden vervoeren voor de VN-missie MINUSMA. Tot begin vorig jaar waren Nederlandse helikopters aan het werk in Mali.

Foto: knap beeld van de NH-90 met call-sign RN-07 in de buik van de Antonov 124; en er was nog plaats over toen de twee NH-90's geladen waren. Copyrights: Mil.be

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *