Bezig met laden...

Logboek

Tweede prototype van Airbus H145 / 5 blades maakt maidenvlucht

Tweede prototype van Airbus H145 / 5 blades maakt maidenvlucht

Airbus Helicopters maakt vaart met de certificatie van haar nieuwe H145 "5 blade" helikopter. Pas aangekondigd gedurende de Heli-Expo begin 2019 wil Airbus het toestel reeds begin 2020 laten certificeren en de eerste toestellen uitleveren in de tweede jaarhelft van 2020.

Begin Augustus heeft Airbus met het tweede prototype van de nieuwe H145 een eerste succesvolle maidenvlucht gemaakt. Dit gebeurde op de fabrieksterreinen van Airbus Helicopters in het Duitse Donauwörth. 

Na zijn maidenvlucht zal P2 (prototype 2) worden ingezet voor certificatiewerkzaamheden rond autopilot testing, vermogenstesten en de validatie van de structuur. Ondertussen is P1 (prototype 1) aan de slag in Chili voor een aantal certificatie-testvluchten op hoge hoogte. Deze testvluchten gaan door in het Andesgebergte met hoogtes tot 20.000 voet boven de zeespiegel. Eerdere testvluchten op hoogte met de P1 zijn doorgegaan in de Franse Pyreneeen in de zomer van 2018. 

De nieuwe versie van de H145 heeft als voornaamste wijzigingen t.o.v. de huidige versie:

  • 5 in plaats van 4 rotorbladen
  • zeer eenvoudige en 50kg lichtere rotormast en rotorkop
  • rotordiameter 10 meter in plaats van 11 meter
  • snel opplooibare rotorbladen (ideaal voor kleinere hangars) 
  • 150 kg meer bruikbare lading (100 kg minder gewicht door 5 lichtere rotorbladen en 50 kg door minder gewicht in de rotorkop) 
  • beter on-board connectiviteit door integratie van de WACS (wireless Airborne Communication System) 
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *