Bezig met laden...

Logboek

Bundeswehr kan nu NH90 inzetten als blushelikopters

Bundeswehr kan nu NH90 inzetten als blushelikopters

De Duitse Bundeswehr heeft de certificatie bekomen om haar NH90 TTH-helikopters in te zetten voor blusdoeleinden. Vanaf nu kunnen de NH90 TTH's worden uitgerust met een Bambi-bucket van 2.500 liter en ingezet worden bij bos- en heidebranden in Europa.

Nu de gevolgen van de opwarming van de aarde ook in West en Oost-Europa te voelen zijn wordt de nood voor geschikte brandblushelikopters ook in Duitsland groot. Tot op heden hadden Duitse autoriteiten weinig of geen geschikte brandblusvliegtuigen en werden de oude Sikorsky CH-53E helikopters ingezet bij bosbranden. Nu deze toestellen vanaf eind 2023 zullen worden vervangen door de Boeing Chinook CH-53F helikopters was het nodig om ook de NH90 klaar te stomen om brandweerkorpsen op de grond te kunnen ondersteunen bij branden op moeilijk bereikbare plaatsen.

Duitsland is het eerste land die de militaire NH90 kan inzetten voor brandbestrijding en kan dit volgens de certificatie doen zowel in vlakke als in bergachtige gebieden.   

Foto © Deutsche Bundeswehr 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *