Bezig met laden...

Logboek

Bell kiest GE Aerospace voor kritische V-280 Valor functies

Bell kiest GE Aerospace voor kritische V-280 Valor functies

In december 2022 won Bell Helicopters het militaire US FLRAA programma voor de vervanging op lange termijn van de Black Hawk helikopter. Het programma heeft over de ganse lifecycle een geschatte waarde van zowat $70 miljard. 

De Bell V-280 Valor wordt de langeafstand-aanvalshelikopter van het Amerikaans leger en combineert de hoge snelheid (bijna tweemaal zo snel als de huidige UH-60 Black Hawk) en de veel grotere gevechtsradius van 500 tot 800 Nm met de mogelijkheid om verticaal te landen en op te stijgen.  

We zijn nu 9 maand later en Bell is aan de slag om het eerste contractuele verdere ontwikkelingstraject (waarde $1,3 miljard) uit te voeren. De Bell V-280 Valor tiltrotor moet verder worden ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de oorlogsvoering van 2040 en jaren later.

Die oorlogsvoering is naast de fysische helikopter, of beter tiltrotor in het geval van de Bell V-280 Valor, vooral gebaseerd op data en data-uitwisseling tussen de verschillende systemen die de ganse oorlogsvoering beheersen. 

De Amerikaanse Defensie vereist daarvoor een Common Open Architecture Digital Backbone (COADB), en de ontwikkeling van die zeer kritische component heeft Bell toevertrouwd aan GE Aerospace.  

Deze GE Aerospace-systemen zullen deel uitmaken van een open, schaalbare, snelle data-infrastructuur die consistent is met de Modular Open Systems Approach (MOSA) van het Amerikaanse leger en die het snel testen, verifiëren en inzetten van missiegerichte capaciteiten voor toekomstige verticale liftprogramma's mogelijk maakt.  

“Onze open systeemtechnologieën en ervaring bieden Defensie de mogelijkheid om aanpassingen aan het systeem aan te brengen voor deze volgende generatie verticale liftvliegtuigen”, aldus Amy Gowder, president en CEO, Defense & Systems van GE Aerospace. "Dit verandert de manier waarop helikopters of tiltrotors worden bijgewerkt en onderhouden, en het zorgt ervoor dat onze soldaten altijd een voordeel hebben op het slagveld."

De COADB bouwt voort op de lessen die zijn geleerd uit de Mission System Architecture Demonstration (MSAD) van het Amerikaanse leger, waar het de mogelijkheid demonstreerde om snel meerdere operationeel relevante sensoren en apparatuur te integreren die waren afgestemd op door Defensie gedefinieerde gebruiksscenario's. 

Daarnaast heeft Bell ook de ontwikkeling en de bouw van de nieuwe Voice and Data Recorder en het Health Awareness System voor de V-280 Valor aan GE Aerospace toevertrouwd. 

De Voice and Data Recorder is een end-to-end systeem voor het verwerven, overbrengen, verwerken en analyseren van vlucht- en spraakgegevens. De stem- en datarecorder ondersteunt de volledige missiecyclus met veiligheid, onderhoud en vluchtkwaliteitsborging. 

Het Health Awareness System bouwt voort op decennia van commerciële en militaire operaties en heeft operators miljoenen dollars bespaard en de missiebereidheid vergroot met voorspellend onderhoud.   

Foto's © Bell Helicopters - GE Aerospace

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *