Bezig met laden...

Logboek

60e en laatste NH90 aan het Italiaanse leger is geleverd

60e en laatste NH90 aan het Italiaanse leger is geleverd

Het UH-90A (NAVO-aanduiding voor het NH90 TTH) multirole helikopterprogramma van het Italiaanse is voltooid door de levering op 25 november van het laatste toestel.

Het 60e en laatste vliegtuig, geassembleerd in Leonardo's Tessera-faciliteit in Venetië, werd tijdens een officiële ceremonie aan de operator overhandigd in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Italiaanse luchtmacht, het Italiaanse secretariaat-generaal van Defensie, NAHEMA (NAVO Helicopter Management Agency), NHIndustries en Leonardo zelf.

Het Italiaanse leger is een van de eerste en grootste NH90-exploitanten, met tot nu toe 31.096 vlieguren geregistreerd. De Italiaanse UH-90A's spelen een cruciale rol door operationele capaciteiten te leveren, zowel in het binnenland als in het buitenland, onder veeleisende omstandigheden met indrukwekkende beschikbaarheidspercentages en missie-effectiviteit.

De vloot is verdeeld over drie hoofdbases van het Italiaanse leger en de veelzijdige configuratie maakt een reeks missies mogelijk, zoals tactisch troepentransport, logistieke ondersteuning, speciale operaties, bevoorrading van vracht en hijsoperaties, MEDEVAC (medische evacuatie) en licht tactisch voertuigtransport. De NH90-helikopter heeft reeds in recente jaren rampenbestrijding en noodhulpoperaties mede ondersteund. 

Leonardo's Tessera-faciliteit in Venetië, met een oppervlakte van 24.000 m2, is de Italiaanse eindmontage van de NH90's. De nieuwe fabriek begon in 2010 met de assemblage van NH90's en leverde haar eerste vliegtuig in juni 2011. De fabriek in Tessera in Venetië speelt ook een belangrijke rol bij het leveren van retrofits aan de in dienst zijnde helikopters voor verschillende operators.

Foto's en video © Leonardo Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *