Bezig met laden...

Logboek

Kort: Airbus & THC - Enstrom governor - Air Greenland

Kort: Airbus & THC - Enstrom governor - Air Greenland

Airbus levert eerste ACH160 uit aan THC (The Helicopter Company - Saoedi-Arabië)

THC, het staatshelikopterbedrijf van Saoedi-Arabië heeft zijn eerste Airbus ACH160 ontvangen. De ACH160 is de luxueuze VIP-uitvoering van de nieuwe Airbus H160 helikopter.  Deze ACH160 is de eerste van zes helikopters die worden geleverd door Airbus Corporate Helicopters in ACH160 Line-configuratie en zal zakelijke luchtvaartdiensten uitvoeren door Red Sea Global, dat lanceringsklant van de ACH160 in het Midden-Oosten wordt.

Daarnaast heeft THC nog eens vier ACH160's besteld met een optie voor nog eens vier, waardoor de totale aankoop op tien ACH160's komen, bovenop de tien H125- en vijf H145-helikopters die al zijn geleverd en nog eens 15 H145-helikopters die in 2023 en 2024 moeten worden geleverd.

The Helicopter Company, opgericht door het Public Investment Fund (PIF), is de belangrijkste helikopterdienstverlener met een licentie om commerciële vluchten uit te voeren in het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Het loopt voorop bij de ontwikkeling van commerciële helikopterdiensten in het Koninkrijk en heeft de H145 al in gebruik genomen voor medische noodhulpdiensten en zowel de H145 als de H125 ingezet ter ondersteuning van de Dakar Rally. 

 

Enstrom heeft nieuwe governor voor zijn pistonhelikopters

Enstrom heeft een nieuwe RPM-govenor voor zijn pistonhelikopters 280FX en F28F voorgesteld. Het nieuwe type maakt gebruik van een digitale controller en een snelwerkende servo voor een nauwkeurige regeling van het toerental van de motor. De piloot kan de RPM in de groene zone instellen en dan binnen toegelaten range op en neer aanpassen.  

Bij een autorotatie-oefening zal de governor de RPM net onder de groene zone houden en bij de 'power recovery' snel en betrouwbaar het toerental terug aanpassen en de naalden (van motor & rotor) terug verbinden. 

CEO Todd Tetzlaff zei dat veiligheid en gemak de drijvende kracht achter het ontwerp van de nieuwe governor zijn. "Enstrom helikopters s staan bekend als van de veiligste en makkelijkst vliegende helikopters in hun klasse, en het bestaande correlator-systeem is daar een groot onderdeel van. Deze nieuwe digitale gouverneur tilt het naar een heel nieuw niveau." 

Voor sommige modellen is er een upgrade-kit beschikbaar. 

Foto © Enstrom Helicopters

 

Air Greenland koopt Airbus H155B1 van Rotortrade

Rotortrade, de wereldwijde helikopterdistributeur, kondigt de levering aan van de derde Airbus-helikopter aan Air Greenland. Deze keer levert Rotortrade een Airbus H155B1 aan Air Greenland, na de eerdere levering van twee Airbus H225's.

Air Greenland kocht in de afgelopen twee jaar reeds zes Airbus H155 (Dauphin) helikopters van het Belgische NHV uit Oostende. 

Begin deze maand kondigde Air Greenland de aankoop aan van negen nieuwe H125-helikopters. De levering van de nieuwe helikopters staat gepland vanaf het einde van de zomer van 2023 en wordt voortgezet in 2024, met als doel de huidige helikoptervloot van AS350's geleidelijk te moderniseren.

Foto ACH160 © Airbus - Red Sea Global - Lorette Fabre

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *