Bezig met laden...

Logboek

DJI-drones worden minder gevaarlijk voor de luchtvaart

DJI-drones worden minder gevaarlijk voor de luchtvaart

Drones zijn voor luchtvaartautoriteiten een moeilijk te beheersen toestel. Vooral het particulier gebruik van drones, weinig te controleren, is een gevaar voor laagvliegende helikopters. Situaties zoals enkele maanden geleden waarbij de luchthaven van Gatwick in Londen een paar dagen plat ging blijven voor beroering zorgen.

Het Chinese DJI, met hoofdkwartier Shenzhen, het Chinese Silicon Valley, heeft nu beslist om deze drones met een gewicht van meer dan 250 gram vanaf eind dit jaar uit te rusten met een ADS-B-ontvanger om vliegtuigen en helikopters te detecteren. Dit zou deze drones moeten toelaten de 'piloten' te waarschuwen die dan de koers moeten aanpassen wanneer nodig.

De drones zelf gaan geen signaal uitzenden en kunnen dus alleen de signalen van de andere ADS-B zenders ontvangen. Een ADS-B zender zou te zwaar wegen en extra batterijen nodig hebben die bij een drone van 250g ook al niet mogelijk zijn. 

DJI noemt zijn systeem AirSense en het is een onderdeel van een nieuw veiligheidsplan, die het vliegen met drones voor de consumenten- en zakelijke markt veiliger moet maken voor de andere luchtgebruikers.  Het Chinese DJI is de onbetwiste marktleider op het gebied van consumentendrones.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *