Bezig met laden...

Logboek

US Airforce bereikt IOC met de HH-60W Jolly Green II

US Airforce bereikt IOC met de HH-60W Jolly Green II

De Amerikaanse luchtmacht heeft de IOC (Initial Operational Capability) voor de Sikorsky HH-60W Jolly Green II Combat Rescue Helicopter uitgeroepen, waarmee de operationele gereedheid van het platform om reddingsploegen van de luchtmacht over de hele wereld in te zetten, wordt bevestigd. Sikorsky, ontwierp en produceert de HH-60W, een Black Hawk variante, waarmee de Amerikaanse luchtmacht reddingsmissies kan uitvoeren op grotere afstanden en in de meest uitdagende omgevingen, en met verhoogde overlevingskansen.

Naast de IOC-verklaring voerde de luchtmacht op 7 september 2022 haar eerste succesvolle missie uit met behulp van de Sikorsky HH-60W om een man van de Valdosta State University in Georgia naar een ziekenhuis in Tampa, Florida te vervoeren. Bovendien heeft de luchtmacht onlangs aangekondigd dat de helikopter voor het eerst is ingezet om reddingsdiensten te verlenen ter ondersteuning van noodoperaties.

De nieuwe HH-60W Jolly Green II zal de HH-60G Pave Hawk-vloot vervangen. Gebruikmakend van de bewezen overlevingskansen en betrouwbaarheid van de H-60M Black Hawk, bevat de HH-60W Jolly Green II geavanceerde digitale ontwerptechnieken, een open architectuur voor snelle integratie van missiesystemen, een luchttanksysteem, verbeterde overlevings- en verdedigingssystemen, cabine en cockpit bepantsering, geïntegreerde wapens en vergroot de capaciteit van de hoofdbrandstoftank tot 644 gallons.

Deze geavanceerde technologieën stellen de Jolly Green II in staat om te voldoen aan de eisen van de 'Combatant Commander' van vandaag en de opkomende Joint All Domain Operations (JADO)-vereisten in bijna peer-competitie en te winnen in een conflict.

Sikorsky heeft intussen 24 helikopters van het type aan de luchtmacht geleverd. Verdere leveringen zijn voorzien de komende jaren om de HH-60G Pave Hawk vloot te vervangen. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *