Bezig met laden...

Logboek

Kustwacht Caribisch gebied krijgt nieuwe helikopters

Kustwacht Caribisch gebied krijgt nieuwe helikopters

Ten behoeve van de Kustwacht Caribisch Gebied zijn 2 aankoopcontracten getekend, zo maakt de Defensie Materieel Organisatie op 5 april 2022 bekend. Een van deze overeenkomsten betreft de levering van 2 nieuwe Search and Rescue-helikopters voor levering in 2023. 

Met dit contract verzekert de kustwacht zich de komende 10 jaar van hoogwaardig materieel voor zoek- en reddingsacties op zee en verkenningen vanuit de lucht. Dat laatste is belangrijk voor taken als opsporing en toezicht.

Vorig jaar werd na een aanbesteding Bristow aangeduid om de komende 10 jaar als operator de twee kustwachthelikopters vliegen

Het Britse Bristow Helicopters Limited werd nu aangeduid door DMO (Defensie Materieel Organisatie) om deze nieuwe SAR-helikopters te leveren. DMO gaf geen toelichting welke type helikopter er werden aangekocht. 

Tot op heden wordt de Kustwacht Caribisch Gebied uitgevoerd worden door de twee Leonardo AW139 helikopters met registratie PH-DCG (bouwjaar 2009) en PH-FBH (bouwjaar 2009)

De Kustwacht Caribisch Gebied zorgt voor de veiligheid op de wateren rond Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland.

Update:

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *