Bezig met laden...

Logboek

EHang opent eerste UAM-center in Japan

EHang opent eerste UAM-center in Japan

EHang, ontwikkelaar van pilootloze eVTOL's voor de stedelijke luchtmobiliteit (“UAM”), heeft zijn eerste UAM-centrum van Japan geopend in Tsukuba City. Deze ultramoderne faciliteit dient als demo vlieglocatie, grondinfrastructuur en onderhoudsbasis voor elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen (“eVTOL”) zonder piloot van EHang, zoals de EH216-S. Dit UAM-centrum is een mijlpaal in de Japanse 'nieuwe' stedelijke mobiliteit.

Tijdens de inauguratieceremonie van de eVTOL-basis, bijgewoond door de heer Tatsuo Igarashi, burgemeester van Tsukuba City, voltooide de EH216-S pilootloze eVTOL met succes zijn eerste vlucht in de Kanto-regio.

De oprichting van dit UAM Center is het resultaat van een strategisch partnerschap tussen EHang en AirX, een toonaangevend Japans digitaal platform voor luchtmobiliteit. Het UAM-centrum, gelegen op de locatie van het voormalige helikoptercontrole- en commandocentrum, is eigendom van de regering van Ibaraki en herbergt hangars met een capaciteit voor ongeveer 25 stuks EH216-S eVTOL's.

Het gedeelde landingsplatform, dat door zowel helikopters als eVTOL's wordt gebruikt, heeft een oppervlakte van ongeveer 30.000 vierkante meter. Het UAM Center is ontwikkeld door AirX in samenwerking met Tsukuba Airlines en is ontworpen om te voldoen aan de veranderende behoeften van de volgende generatie luchtmobiliteit, waaronder pilootloze eVTOL's, vliegtuigen, helikopters en privéjets.

EHang heeft zijn aanwezigheid in Japan en wereldwijd actief uitgebreid. Tot nu toe heeft het EH216-S eVTOL met succes vluchten uitgevoerd door 12 steden in Japan, wat zijn veelzijdigheid in verschillende gebruiksscenario's demonstreert, waaronder luchtsightseeing, passagierstransport, luchtlogistiek en hulpdiensten.

In 2023 werd EHang lid van het Japanse publiek-private comité voor geavanceerde luchtmobiliteit. Deze erkenning onderstreept de cruciale rol van EHang bij het stimuleren van de vooruitgang van de innovatieve initiatieven op het gebied van luchtvervoer in Japan, vooral als de unieke 'pilootloze' eVTOL-aanbieder onder de 56 commissieleden.

Tezuka Kiwamu, oprichter en CEO van AirX, merkte op: “In de toekomst zijn we van plan om op deze locatie 'sightseeing'-diensten aan te bieden met het geavanceerde EH216-S eVTOL. Vooruitkijkend bereidt AirX zich voor op de lancering van extra UAM-centra in Tokio, waarmee we onze toewijding aan het leiden van de ontwikkeling van UAM en het transformeren van de toekomst van het transport in Tokio en gans Japan versterken.”

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *