Bezig met laden...

Logboek

SB1-Defiant maakt zijn grondtesten

SB1-Defiant maakt zijn grondtesten

Na de twijfel en de vertraging op het einde van vorig jaar kan de tandem Boeing / Sikorsky nu toch uitpakken met beter nieuws over hun nieuwe SB1-Defiant.

Op 31 Januari 2019 gaven Boeing / Sikorsky onderstaande video vrij van de geslaagde grondtesten met de SB1-Defiant. De testen vonden plaats op het Sikorsky Development Flight Center in West Palm Beach, Florida (USA).

De SB-1 Defiant is gebaseerd op de ontwikkeling van de X-2 en de S-97 Raider maar het toestel is vele malen groter en deze herschaling creeert nogal wat uitdagingen op gebied van vibraties, luchtstromen en andere dynamieken die niet duidelijk waren in de experimentele fase van de X-2 en de S-97. Een 10-ton helikopter die zowat 240 kts kan vliegen en scherpe manoeuvres kan maken geeft de ingenieurs meer hoofdbrekens gekost dan gewenst. 

Dat alles maakt dat de maidenvlucht die zeker in 2018 zou plaatsvinden nu gepland is ergens in het eerste kwartaal van dit jaar. Dit wil zeggen dat dit moet gebeuren tussen nu en eind Maart. Of Sikorsky / Boeing deze keer hun eigen deadline gaan halen is voorlopig niet geweten.

De SB-1 Defiant en de Bell V-280 Valor zijn de twee overblijvende kandidaten in het Future Lift programma die de nieuwe generatie legerhelikopters van het Amerikaans leger moet ontwerpen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *