Bezig met laden...

Logboek

Leonardo sluit Labace 2023 als marktleider in Latam

Leonardo sluit Labace 2023 als marktleider in Latam

Leonardo bevestigt zijn leidende positie op de markt voor particulier helikoptertransport met nieuwe contracten in Latam (Latijns-Amerika) die zijn aangekondigd tijdens de luchtvaartbeurs LABACE 2023 (8-10 augustus) in het Braziliaanse Sao Paulo. 

Gruppomodena SA is aangesteld als officiële distributeur van een aantal Leonardo-helikoptertypes, waaronder de AW119Kx, AW109 legacy, AW169 en AW139 voor de civiele markten in Uruguay en Argentinië. De distributeur heeft ook een contract getekend voor twee AW119Kx eenmotorige helikopters.

Deze partner, een belangrijke speler in Latijns-Amerika voor helikopterdiensten, is ook een gevestigde operator van AW109- en AW139-helikopters voor een reeks functies, waaronder passagiersvervoer, offshore-transport en reddingsacties, evenals een geautoriseerd servicecentrum voor de referentiemarkt.

Daarnaast heeft een andere particuliere exploitant op de LABACE 2023 een bestelling geplaatst voor een AW109 GrandNew lichte tweemotorige helikopter, die in Brazilië zal worden ingezet. 

Verder heeft Leonardo's distributeur voor de nieuwste generatie AW09 eenmotorig model in Brazilië, Gualter Helicopters (Aero Service Representação), contracten getekend voor drie helikopters voor drie verschillende eindgebruikers in het land. Deze laatste prestaties voor de AW09 in Brazilië komen twee maanden na de aanstelling van Gualter Helicopters, dat in maart voorlopige verkoopcontracten voor 20 eenheden had getekend, wat het bewijs levert van de reeds verwachte sterke interesse van potentiële operators om het nieuwe type aan te schaffen.

Drie jaar geleden overgenomen door Leonardo, vormt de AW09 een perfecte aanvulling op Leonardo's productassortiment in het Long Light Single-segment, en introduceert een geheel nieuw ontworpen helikopter om de concurrentiepositie op de lange termijn in deze gewichtscategorie te behouden. 

Met een aandeel van 45% in de afgelopen tien jaar is Leonardo de wereldleider op de markt voor tweemotorige VIP-/zakelijke helikopters, inclusief privé-, charter- en VVIP-/overheidstransportdiensten, dankzij het modernste en grootste productassortiment.

Meer dan 900 Leonardo VIP/bedrijfshelikopters vliegen vandaag de dag wereldwijd, ongeveer 25% is gestationeerd in Latijns-Amerika. Leonardo maakt ook gebruik van het merk Agusta voor huidige en toekomstige VIP-marktinitiatieven. Dit merk is een voorbeeld van de unieke combinatie van de beste prestaties in zijn klasse, de nieuwste technologie, comfort en Italiaanse stijl die alom erkend wordt in de markt voor Leonardo's VIP-geconfigureerde helikopters, en levert een unieke service en vliegervaring. Bovendien profiteren operators van het geheel nieuwe Service en Logistiek Centrum in Itapevi (nabij het Braziliaanse São Paulo).

Foto's @ Leonardo Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *