Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Baas van helikopterbedrijf (B) opgepakt in drugsdossier (update)

ALERT: Baas van helikopterbedrijf (B) opgepakt in drugsdossier (update)

We kregen net info en nadien de bevestiging op de website van Het Laatste Nieuws dat de baas van het helikopterbedrijf Aquarius uit Nijlen en bestuurder van Heliventure, Luc B., is opgepakt in een onderzoek naar drugstrafiek via de Antwerpse haven.

Luc zou, volgens de speurders, zijn aangezocht door een zekere Rachid om per helikopter cocaïne naar de UK te vliegen. Het is echter helemaal niet bewezen dat dergelijke helikoptertransporten naar de UK wel degelijk zouden zijn gebeurd. Heliventure voert wel VIP-vluchten uit naar London.   

In een ander dossier uit 2007, waar 600 kg cocaïne werd getransporteerd voor de zoon van de ex-president van het West-Afrikaanse land Mauritanië, werd Luc B. wel medeschuldig verklaard door de Mechelse rechtbank maar kreeg in 2021 geen straf.  (artikel Nieuwsblad)

 

Update 19/01/2024

We kregen een bericht van de Raad van Bestuur van helikopterbedrijf Heliventure in verband met deze zaak. Wij geven dit hier integraal weer:

Net als velen vernemen de Raad van Bestuur en aandeelhouders van Heliventure FTO NV dat CEO Luc Bertels is aangehouden in een dossier van de Federale Gerechtelijke Politie.

De Raad van Bestuur beschikt op dit moment over weinig tot geen informatie naar de aanleiding of de feiten in het dossier. In afwachting van meer informatie of de uitkomst van het gerechtelijk onderzoek neemt de Raad van Bestuur de nodige maatregelen om de continuïteit van Heliventure FTO NV te verzekeren.
Om die reden wordt de dagelijkse leiding van het bedrijf tot nader order in handen gegeven van Dhr. Koen Celis.

Dhr. Celis en de voltallige Raad van Bestuur wensen te benadrukken dat het bedrijf Heliventure FTO NV of een van zijn afdelingen op geen enkele manier betrokken partij zijn in het gerechtelijk onderzoek noch gelinkt worden aan de onderzochte feiten. 

Klanten, leveranciers of studenten die met vragen zitten kunnen steeds terecht bij hun vaste contactpersoon of Dhr. Celis op [email protected]

Je kunt dit bericht hier nalezen.

3 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *