Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Opgelet in dit warme weer!

ALERT: Opgelet in dit warme weer!

Niet alleen mensen hebben last van de hevige warmte ook onze helikopters. Waarom?

De dichtheidshoogte (Density Altitude) is de drukhoogte (Pressure Altitude) gecorrigeerd voor de temperatuur. En als de temperatuur stijgt, daalt de luchtdichtheid.

Hoe lager de luchtdichtheid, hoe minder lift. Op een zwoele dag, zoals we er nu al wat kennen, zal de helikopter dus wat trager versnellen. De helikopter zal dan ook trager klimmen en je zal sneller moeten vliegen om dezelfde lift te creeren.

Gelukkig vliegen we hier meestal op zeeniveau en niet in de bergen. Want ook de hoogte speelt een belangrijke rol in de dichtheidshoogte en de combinatie van zwoele lucht en hoogte vermindert je lift nog meer.

Minder luchtmoleculen in een bepaald volume lucht resulteert in een verminderde efficientie van de rotoren en je opgewekt vermogen. Dus zowel je motor als je rotoren hebben last van de warmte! Als je meer wil weten van 'Density Altitude' klik dan hier.

Deze factoren kunnen het vlieggedrag en het reactievermorgen van de helikopter beinvloeden; als verantwoord piloot moet je er dus mee rekening houden! Warmte is leuk maar we moeten wel anticiperen op de mogelijke gevolgen. 

We zijn nooit genoeg piloot om niet bij te leren! 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *