Bezig met laden...

Logboek

Nigerianen bouwen eigen helikopters samen met het Belgische Dynali

Nigerianen bouwen eigen helikopters samen met het Belgische Dynali

De CEO van het Nigeriaanse NASEMI (National Agency for Science and Engineering Infrastructure), Prof. Muhammed Sanni Haruna bevestigde vorige week de plannen van de Nigerianen om voor het einde van 2019 zelf helikopters te gaan bouwen. In het nabije verleden heeft de Nasemi reeds drones gebouwd.

Nasemi zal daarvoor nauw samenwerken met de Nigeriaanse NCAA (Nigerian Civil Aviation Authority) om de certificatie binnen de kortste keren te realiseren. 

Prof. Muhammed Sanni Haruna maakte ook bekend dat Nasemi, na een evaluatie van verscheidene helikopterfabrikanten, het Belgische Dynali heeft geselecteerd als helikopterbouwer om samen te werken in dit project.

Er werd reeds een helikopter Dynali H3 Easy Flyer aangekocht. Een deel van de ontwikkeling van de Nigeriaanse helikopter zal gebeuren op basis van reverse engineering van de Dynali. Haruna vertelde ook dat de Dynali geselecteerd werd omdat zijn technologische kennis eenvoudig over te brengen is naar Nigeria. Dynali heeft toegezegd dat ze opleiding zullen geven aan de Nigerianen om helikopters te bouwen, te onderhouden en te herstellen.

De samenwerking met Dynali moet ertoe leiden dat Nasemi voor eind 2019 zelf helikopters kan bouwen. CEO Haruna geeft toe dat R&D niet in een paar dagen kan worden uitgevoerd maar dat hier uitgebreid gebruik zal worden gemaakt van reverse engineering technieken en de kennis van partner Dynali. Nasemi heeft in zijn centrum een 'rapid prototyping' afdeling die in dit project zal worden ingeschakeld. 

NCAA, aldus directeur-generaal van de NCAA, Captain Usman, zal samenwerken in dit project en toezien dat de ontwikkelingen volgens de internationale standaarden en de geldende veiligheidsregels worden uitgevoerd.

Naast bewondering is er ook kritiek op dit project in Nigeria. In de pers verschenen opmerkingen dat men beter eerst zou leren om auto's te bouwen vooraleer aan helikopters te beginnen.

We kijken met spanning uit wat we eind 2019 te zien zullen krijgen!

Foto & video copyright: Dynali Helicopter Company

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *