Bezig met laden...

Logboek

Incident met Trump's eigen helikopter

Incident met Trump's eigen helikopter

Bizarre uitspraken of gekke gebeurtenissen, niemand kijkt er nog vanop als Donald Trump weer eens de media haalt. Geen enkele president haalde zo dikwijls de pers met topics die anders heel zorgvuldig binnenskamers worden gehouden. 

En toch wisten de Trump en het Witte Huis een crash met een persoonlijk helikopter van de president zorgvuldig uit de media te houden. Sommigen zeggen echter dat de media al lang niet meer opkijken van een Trump crash min of meer en zich de moeite niet meer getroosten om hun onderzoeksjournalisten op pad te sturen. Want zeggen de hoofdredacteuren, als we een crash missen vandaag zullen we morgen misschien wel een betere hebben.

Maar nu terug naar Trump en helikopters. Op 15 Juni 2017 was een van de private Trump helikopters betrokken bij een incident op de West Side Heliport in Manhattan. Bij de landing raakte de Trump helikopter de afsluiting rondom de helihaven en de staartrotor raakte zwaar beschadigd. Volgens een ooggetuige het resultaat van een fout bij het taxien. 

De schade aan de helikopter was dermate dat het toestel niet meer kon vliegen en weggetakeld moest worden. Wie er in het toestel zat is een goed bewaard geheim maar een ding is zeker Trump zelf zat er niet in; hij mag alleen vliegen in Airforce One (vliegtuig) of Marine One (helikopter). De veiligheidsdiensten kunnen zijn veiligheid niet garanderen in zijn private vliegtuigen of helikopters.

Maar de First Lady of zijn dochter en schoonzoon konden in het beschadigde toestel hebben gezeten op het moment van het ongeval. Het Witte Huis wilde hierop geen commentaar kwijt, de Trump bedrijven zwegen als vermoord en de FAA verwees de journalisten terug naar het Witte Huis.

Toen de techniekers bij het beschadigde toestel aankwamen was hun eerste opdracht niet de schade opmeten; nee, ze moesten zo snel mogelijk de naam Trump afpakken. Blijkbaar had het Witte Huis of de Trump Company toch last van de zoveelste negatieve commentaar dat het incident zou veroorzaken. 

Uiteindelijk werd de Sikorsky S-92 middels een kraan op een oplegger getakeld en weggevoerd; einde incident. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *