Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Filipijnen annuleren bestelling Russische helikopters

FLASH: Filipijnen annuleren bestelling Russische helikopters

Voor het einde van zijn ambtstermijn heeft de vorige minister van Defensie van de Filippijnen de bestelling van 16 militaire helikopters bij Russian Helicopters geannuleerd. 

Ex-minister Lorenzana bevestigde vorige week dat hij, in overeenstemming met ex-president Duarte, voor hun aftreden op 30 juni 2022, de deal van $ 227 miljoen voor 16 Mi-17 helikopters heeft geannuleerd.  Als reden voor deze annulatie gaf Lorenzana aan dat de Filipijnse regering deze beslissing nam omdat het geen problemen wilde met de Amerikaanse bondgenoten die mogelijk sancties zouden kunnen uitvaardigen naar aanleiding van de Russische invasie in Oekraïne. 

De Filipijnse regering had het contract voor de 16 Russische helikopters in november 2021 ondertekend en in januari 2022 een aanbetaling gedaan. De regering heeft de Amerikaanse autoriteiten van deze beslissing op de hoogte gebracht en de Amerikanen hebben reeds alternatieven voor deze zware helikopters voorgesteld. De Filipijnen hadden reeds in februari 32 Black Hawk helikopters gekocht bij de Poolse Sikorsky vestiging, PZL Mielec. 

Russian Helicopters heeft nog niet openlijk gereageerd op deze aankondiging. De website van Russian Helicopters is trouwens sinds enkele weken wel terug online maar het laatste persbericht dateert van 23 februari 2022. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *