Bezig met laden...

Logboek

Waarom zouden alle piloten een IMC training moeten volgen?

Waarom zouden alle piloten een IMC training moeten volgen?

We hebben het in deze rubriek reeds dikwijls gehad over de gevaren van helikoptervliegen in onverwachte IMC condities. 

Het is statistisch bewezen en onlangs bij de crash van Kobe Bryant nogmaals bevestigd dat het vliegen in een onverwachte IMC (instrument meteorological conditions) je kans op overleven bijzonder klein is. Statisch heb je minder dan een minuut, 56 seconden om precies te zijn, om te overleven of niet...

Maar wat doen we eraan? We kunnen blijven hopen dat het ons niet overkomt en hopen als het ons toch moest overkomen dat we er met veel geluk levend uitkomen. Of we kunnen ons wapenen en een training volgen die ons helpt om uit een onverwachte IMC situatie te geraken.

Twee mogelijkheden:

  1. Volg de gratis training van de HAI (Helicopter Association International)  - Klik hier  
  2. Kijk naar onderstaande video met Chuck Aaron (ex-piloot van het Red Bull stuntteam) die u verteld waarom iedere helikopterpiloot, zonder uitzondering, een praktische IMC training zou moeten volgen.

Nu hebben we het aanbod van de verschillende helikopterscholen van de Benelux bekeken, en niemand biedt een specifieke IMC training aan. We maken ons wel sterk dat we een paar scholen kunnen motiveren om een dergelijke training te organiseren als er voldoende piloten interesse hebben om deze training te volgen.

Mocht je interesse hebben in een IMC training stuur ons dan hier een email of vul onderstaande reactiebox in zodat we onze krachten kunnen bundelen en samen naar de helikopterscholen stappen om een dergelijke training te organiseren. Ook andere ideeën of vragen hieromtrent zijn steeds welkom via email of onderstaande reactiebox. Ondertussen kun je de IIMC Toolkit eens doornemen. 

Foto copyrights: D.Ramey Logan - license 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *