Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Helicopter Groundschool in eerste Europa-netwerk van helikopterscholen.

FLASH: Helicopter Groundschool in eerste Europa-netwerk van helikopterscholen.

Het Belgische Helicopter Groundschool maakt deel uit van het eerste Europese netwerk van helikopterscholen. 

Vandaag, 14 juni 2022, wordt het eerste Europese netwerk van onafhankelijke helikopterscholen officieel gelanceerd. Helicopter Groundschool, een gespecialiseerd trainingscentrum voor helikoptertheorie uit België, is één van de stichtende leden. De lancering van het netwerk wordt ondersteund door een nieuwe en informatieve website: www.lha.eu.

De Leading Helicopter Academies (LHA) verbinden zich ertoe de actuele standaarden naar een hoger niveau te tillen dankzij hun gezamenlijke expertise en ervaring. Ze leveren een verbeterde dienstverlening, training en ondersteuning voor organisaties, overheden en andere helikopterbedrijven. De scholen in het netwerk staan garant voor hoogstaande training voor zowel toekomstige als ervaren piloten. De LHA zorgen niet enkel voor het ontwikkelen van vliegvaardigheden, maar ook voor het ontdekken en versterken van eigen talent zoals vandaag wordt vereist op de professionele helikopterarbeidsmarkt.

“In korte tijd hebben we met Helicopter Groundschool een unieke positie opgebouwd als gespecialiseerde helikopterschool. Onze focus ligt op de internationaal aanbevolen ATPL(H) theorie en door onze deelname aan de Leading Helicopter Academies kunnen we onze expertise verder delen met onze Europese partners en hun leerlingen. Deze unieke samenwerking biedt een enorme meerwaarde voor toekomstige helikopterpiloten”, zegt Ben Vanhentenrijk, Head of Training bij Helicopter Groundschool (zie foto).

De LHA hebben een gezamenlijke vloot van 135 helikopters en geven 16.000 uren training per jaar. Meer dan 80 vlieginstructeurs zijn actief op 63 locaties in Europa. Piloten kunnen leren vliegen en trainen in uiteenlopende omstandigheden en weercondities en dit met verschillende soorten van vluchten in het achterhoofd; van ab-initio tot gespecialiseerde operaties, aangepast aan de specifieke noden. Het LHA-netwerk biedt een volledig scala aan basisopleidingen en specialisaties aan, inclusief professionele kwalificaties zoals IR, MCC, PBN, meermotorige helikopters, SPO, enzovoort. In de afgelopen jaren hebben de leden van de LHA meer dan 3000 helikopterpiloten getraind. 

Alle LHA leden zijn EASA Approved Training Organizations (ATO), of expert op het vlak van gespecialiseerde helikoptertraining. Het netwerk is de ideale springplank voor pas afgestudeerde piloten voor wat betreft het vinden van de geschikte job bij een grote operator of overheidsinstelling. Maar ook de leden zelf zijn vaak op zoek naar nieuwe getalenteerde piloten.

De 10 stichtende leden van de Leading Helicopter Academies zijn: European Helicopter Center (Noorwegen), Heli Austria (Oostenrijk), Helibravo (Portugal), HeliCentre (Nederland), Heli-flight (Duitsland), Helicopter Groundschool (België), LION Helicopters (Tsjechië), Mountainflyers (Zwitserland), Pole-Air (Frankrijk) en Superior Air (Griekenland). 

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met Stefanie Beelen: [email protected] of +32 495 63 19 22 

Over Helicopter Groundschool 

Helicopter Groundschool, met Belgische ATO goedkeuring, is een theorieschool voor helikopterpiloten. Voor de verdere training werken zij samen met de partnerscholen. Helicopter Groundschool maakt tevens haar eigen cursusmateriaal en stelt dit ook ter beschikking aan haar LHA-partners. De Head of Training Ben Vanhentenrijk heeft meer dan 12 jaar ervaring als theorie-instructeur bij meerdere helikopter operators, militaire organisaties en overheidsdiensten. Helicopter Groundschool bewijst dat een degelijke theorie-opleiding de basis legt voor een goede helikopterpiloot. 

Over Leading Helicopter Academies (LHA) 

  • Bestaat uit 10 EASA approved training organizations (ATO) 
  • Totale vloot van 135 helikopters 
  • Jaarlijks 16.000 trainingsuren 
  • 80 vlieginstructeurs verdeeld over 63 Europese locaties 
  • Meer dan 3.000 helikopterpiloten zijn getraind door één van de scholen van het LHA-netwerk 
  • Ontdek meer over de eerste pan-Europese netwerk tussen helikopterscholen: www.lha.eu  

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *