Bezig met laden...

Logboek

Noord-Macedonie koopt 8 Leonardo militaire helikopters

Noord-Macedonie koopt 8 Leonardo militaire helikopters

Noord Macedonie is een NATO land en investeert versneld om zijn militaire uitrusting op niveau te brengen. 

Vorige week maakte de minister van Defensie Slavjanka Petrovska (zie foto) in een interview met '360 Degrees' bekend dat de aanschaf van acht nieuwe multifunctionele helikopters voor het leger van de Republiek Noord-Macedonië een nieuwe fase ingaat nadat het bod van het Italiaanse bedrijf Leonardo werd bevestigd als het meest geschikt in het moderniseringsproces binnen de helikoptercapaciteiten van het ministerie en het leger.

“Een week geleden hielden we een stuurgroep, waar het standpunt van de Generale Staf, dat werd bevestigd door anderen, waaronder ikzelf, is dat het meest geschikte aanbod, op basis van prestaties, kosteneffectiviteit, inclusief het onderhoudssysteem, het aanbod was van het Italiaanse bedrijf Leonardo”, aldus de minister.

Er worden twee type helikopters aangeschaft: de Leonardo AW149 en de Agusta AW169. De AW149 heeft een grotere capaciteit, tot 14 passagiers met uitrusting, en de AW169 heeft een kleinere capaciteit, tot 8 passagiers ook met complete uitrusting, aldus de minister. dat we na dit besluit de fase ingaan van het instellen van een team die het order zal gaan onderhandelen met Leonardo wiens bod als het meest gunstige is geselecteerd.

Dit jaar overschreed het defensiebudget van het land de drempel van 2% van het bbp, dat wil zeggen dat het 2,05% of ongeveer 327 miljoen euro bedraagt. Een derde van het defensiebudget is bestemd voor de modernisering en uitrusting van het leger, waarmee Noord-Macedonië voldeed aan de twee criteria van de NAVO – de Defense Budgeting Alliance – minimaal 2 procent van het bbp voor defensie en minimaal 20% van deze middelen voor modernisering.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *