Bezig met laden...

Logboek

Onbemande Robinson R22 vliegt als spraytoestel

Onbemande Robinson R22 vliegt als spraytoestel

UAVOS heeft de Robinson R22-UV in AGRO uitvoering aangekondigd. 

Deze onbemande Robinson R22 is een speciale uitvoering om in de landbouw gewassen te besproeien tegen ziektes, onkruid en ongedierte. De R22-UV is een standaard bemande Robinson R22 die door UAVOS is omgebouwd tot een onbemande helikopter.

Deze agro uitvoering van de R22-UV is uitgerust met een Simplex Model 222 sproeisysteem. Het systeem weegt 42kg en heeft een sproeiboom van 7 meter breedte en een sproeibreedte van ongeveer 15 meter. Simplex Aero is onderdeel van Dart Aerospace, fabrikant van optie's voor helikopters.

De R22-UV Agro is uitgerust met een tank voor 100 liter chemicalien en kan gedurende 2 uur in de lucht blijven.

Deze onbemande sproeihelikopter heeft de volgende voordelen:

  • de R22-UV kan opereren in moeilijke weersomstandigheden alsook 's nachts.
  • de UAV kan opereren als de grond er zwaar of onberijdbaar bij ligt. Het toestel heeft ook geen impact op de landbouwgrond en maakt ook geen gewassen kapot. 
  • de R22-UV kan ook op delicate ondergronden de manuele sproeibeurt vervangen en het personeel niet langer in aanraking laten komen met de chemicalien.
  • De rotor van de R22-UV zorgt voor een sterke neerwaartse luchtdruk die ervoor zorgt dat de chemicalien in de plant doordringen tot de onderste bladeren.
  • de sproeiroute wordt door GPS en automatisatie bepaald, die maakt dat alleen daar wordt gesproeid waar dat voorzien is op de GPS planning. Deze efficientie is niet met andere middelen te bereiken.

Voor zover we weten is het gebruik van sproeihelikopters verboden in de Benelux. Op 7 augustus 1984 crashte de PH-WEN, een Schweitzer 269C, bij Oostwold Airport bij het sproeien. Of dit verbod hiermede te maken heeft weten we niet. Is er iemand die ons hierover kan informeren? Stuur ons dan een mailtje, op voorhand bedankt.  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *