Bezig met laden...

Logboek

EASA certificeert de nieuwe Safran Aneto-1K in de Leonardo AW189K

EASA certificeert de nieuwe Safran Aneto-1K in de Leonardo AW189K

Vorige donderdag heeft EASA (European Aviation Safety Agency) aan Safran Helicopter Engines het type certificaat verleend voor de nieuwe Aneto-1K turbine, die wordt gebruikt in de Leonardo AW189K. Safran Helicopter Engines is het voormalige TurboMeca.

De Aneto familie bestaat uit een aantal turbine met een vermogen tussen de 2.500 en 3.000 pk. Ze zijn bestemd voor de super-medium en zware helikopters. De Aneto-1K turbine is een 2.500 pk motor die voor het eerst vloog met de Leonardo AW189K in Maart 2017.

Safran is opgetogen met de certificatie, nadat er een zware testcyclus van meer dan 5.000 'vlieguren' op de grond en in de lucht aan voorafgegaan is. De Aneto turbine heeft een exceptioneel vermogen/volume ratio en levert 25% meer warmtevermogen

Met de Aneto is ook speciaal gewerkt aan de veiligheid en de beschikbaarheid van de turbine. Dit resulteerde in minder onderhoudswerkzaamheden en een langer interval tussen de onderhoudsbeurten. De Aneto is ook uitgerust met de nodige digitale sensoren die toelaten om het preventief onderhoud te plannen en is ook compatibel met BOOST, het online systeem van Safran voor configuratie en onderhoudsmanagement van de turbine. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *