Bezig met laden...

Logboek

EHang neemt deel aan een Europees eVTOL project

EHang neemt deel aan een Europees eVTOL project

EHang neemt deel aan EUSPA-project SAMVA voor EGNOS-adoptie in geavanceerde luchtmobiliteit.

Dit is een door de EU gefinancierd project, SBAS (EGNOS) Adoption in Multicopter VTOL Aircraft ("SAMVA")-project, voor het inzetten van European Geostationary Navigation Overlay Service ("EGNOS") op eVTOL (elektrische Vertical Take Off & Landing) vliegoperaties, zoals EH216 AAV's, over het Europese continent. 

Op initiatief van EUSPA (Agentschap van de Europese Unie voor het ruimtevaartprogramma), richt het SAMVA-project zich op de implementatie van EGNOS-satelliet gebaseerde operaties op eVTOL's om geavanceerde luchtmobiliteitsdiensten en U-Space luchtruimintegratie te verbeteren.

Het projectconsortium bestaat uit zeer erkende partners uit de hele industrie, waaronder Aeroports de Catalunya, EHang, Pildo Labs, Airports Regional Council, Thales-Alenia Space en Eliance.

Voor het SAMVA-project zijn Aeroports de Catalunya en EHang van plan een operationeel AAV-centrum op te richten op de luchthaven Lleida-Alguaire, om EH216-vluchtdemonstraties te houden met EGNOS-implementatie en om te laten zien hoe EGNOS Unmanned Aircraft System Traffic Management ("UTM")-taken kan ondersteunen en verbeteren en AAV stedelijke operaties.

Deelname aan het SAMVA-project stelt EHang in staat om AAV-toepassingen in luchthavenomgevingen te verkennen en uit te breiden, wat zal bijdragen aan een meer geïntegreerd en duurzaam luchtruim en verder zal pleiten voor veilige, autonome en milieuvriendelijke luchtmobiliteitsoplossingen in Europa. 

 

Over Egnos

De European Geostationary Navigation Overlay Service (EGNOS) levert een versterkings-signaal aan de Global Positioning System (GPS) Standard Positioning Service (SPS) en levert correctiegegevens en integriteitsinformatie voor het verbeteren van positionerings- en navigatiediensten in heel Europa.

Over EUSPA

EUSPA is het operationele Agentschap van de Europese Unie voor het ruimtevaartprogramma. De kerntaak van het agentschap is het uitvoeren van het EU-ruimtevaartprogramma en het leveren van betrouwbare, veilige en beveiligde ruimte-gerelateerde diensten, waarbij de sociaaleconomische voordelen voor de Europese samenleving en het bedrijfsleven worden gemaximaliseerd.

Het doel van EUSPA is om langdurige, ultramoderne, veilige en beveiligde Galileo- en Egnos-positionerings-, navigatie- en timingdiensten en kosteneffectieve satellietcommunicatiediensten voor Govsatcom te bieden, terwijl de continuïteit en robuustheid van de dienst worden gewaarborgd. Het heeft ook tot doel de markt voor gegevens, informatie en diensten aangeboden door Galileo, EGNOS, Copernicus en Govsatcom te communiceren, promoten en ontwikkelen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *