Bezig met laden...

Logboek

A109 displayteam komt met 'nieuwe' helikopter

A109 displayteam komt met 'nieuwe' helikopter

De Luchtcomponent heeft de nieuwe beschildering voorgesteld van de A109-helikopter van het display team. Gisteren donderdag 28 januari rolde de helikopter voor het eerst uit de schildersloods van de luchtmachtbasis van Bevekom.

Het team van de paintshop toont met de helikopter op een sublieme wijze zijn vakmanschap. Het toestel, een Agusta A109BAi met staartnummer H46 en roepnaam Razzle Blade, is voorzien van een nieuwe, hedendaagse beschildering. Met die jeugdige, aantrekkelijke en moderne look wil de Luchtcomponent de kloof tussen de jongeren en Defensie kleiner maken.

Het is een jarenlange traditie bij de Belgische luchtmacht om tijdens het airshowseizoen het Helicopter Display Team te laten optreden. Tijdens een demonstratievlucht presenteert de bemanning zijn airmanship en de capaciteiten van het toestel aan het grote publiek.

De teamleden fungeren als ambassadeurs voor de luchtmacht en voor ons land op luchtvaartshows in binnen- en buitenland. Zij zijn daarnaast ook een belangrijke schakel in de rekrutering voor Defensie.

Het toestel wordt gevlogen door de piloten commandant vlieger Jo Jacobs en commandant vlieger Stijn Soenens terwijl een technisch team ervoor zorgt dat het vliegtuig optimaal onderhouden wordt. Naast het demonstratievliegen is het team tijdens de vele nationale en internationale evenementen het eerste contactpunt voor jongeren, die door hun interesse in luchtvaart en techniek Defensie als mogelijke werkgever beschouwen.

Wie Jo en Stijn met hun Razzle Blade aan het werk wil zien, kan dit jaar onder andere terecht op de Belgian Air Force Days in Florennes (26-27 juni), de Sanicole International Airshow in Hechtel (10-12 september) en de verschillende activiteiten in het kader van 75 jaar Belgische luchtmacht. Het resultaat mag gezien worden, knap werk! En hopelijk zijn onze vaccins tegen het airshow-seizoen klaar om ons te wapenen tegen corona!

Foto copyrights: Belgian Air Force - Adjt Michael Moors (zie ook de fotoalbum en onderstaande video)

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *