Bezig met laden...

Logboek

Belgische defensie gaat actief meewerken aan de corona-strijd

Belgische defensie gaat actief meewerken aan de corona-strijd

Afgelopen vrijdag heeft de Belgische regering beslist om de beschikbare middelen van Defensie ook in te zetten in de strijd tegen het corona virus.

In praktijk vindt deze ondersteuning plaats onder het programma "Steun aan de Natie". Belangrijke missies die zullen toevertrouwd worden aan Defensie zijn alvast de volgende:

  • om burgerziekenhuizen te ontlasten zal het bekende en gespecialiseerde Brandwonden centrum Militair Ziekenhuis van Neder-over-Heembeek ingezet worden voor patiënten met brandwonden uit gans België.
  • opzetten van een noodziekenhuis - het leger is intussen gestart met het opzetten van een dergelijk noodziekenhuis in de voormalige gebouwen van de Clinique St Joseph te Luik
  • extra medisch personeel inzetten waar nodig
  • transport van corona-patiënten en medisch materiaal over de weg met legerambulances
  • patienten-transport met militaire helikopters tussen ziekenhuizen in België en in het buitenland

De Chef Defensie heeft binnen het leger ook de nodige maatregelen genomen om niet-strikt nodige activiteiten op te schorten en de verspreiding van het corona virus in het leger te voorkomen. Onder andere bepaalde trainingen, protocol, pr-activiteiten en dienstreizen zijn opgeschort. Op 20 november komt er een evaluatie van de maatregelen.  

Gisteren 26 oktober deed de NH-90 met registratie RN-06 reeds een testvlucht vanop Beauvechain naar Neder-over-Heembeek. Daar werd geland op de helihaven van het militair ziekenhuis. Verdere informatie over de inzet van de NH-90 tegen corona kun je ook hier vinden.

Lees hier het persbericht van de nieuwe minister van Defensie, L. Dedonder (B)

Foto copyrights: Tom Buysse

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *