Bezig met laden...

Logboek

Wist U dat Belgie reeds in 1953 pionier was in helikopterverbindingen?

Wist U dat Belgie reeds in 1953 pionier was in helikopterverbindingen?

Weinigen onder ons weten dat Belgiê reeds in 1953 met haar luchtvaartmaatschappij Sabena een aantal helikopterverbindingen verzekerde met grote steden in onze buurlanden.

Zo was er een netwerk met bestemmingen als Antwerpen, Parijs, Duisburg, Maastricht, Keulen, Dortmund en Bonn. De Sikorsky S-55 waren de eerste helikopters die werden ingezet en later vervangen door de grotere en snellere Sikorsky S-58. De Wereldexpo 1958 was een hoogtepunt voor de Heliport van Brussel die echter vrij snel nadien verdween.

Wij vonden een bijdrage van Eric Christiaens die de korte geschiedenis illustreert van de Helihaven van Brussel die de internationale draaischijf was van deze helikopterlijnen.

Opgericht in 1953 kwam spijtig genoeg reeds in 1964 een einde aan deze vooruitstrevende en snelle regionale verbindingen. Pogingen in de jaren 2009-2010 van twee Nederlandse bedrijven om een dergelijk netwerk terug op te starten strandden na vele investeringen en vele actiegroepen.

Klik hier om de bijdrage van Eric Christiaens te lezen

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *