Bezig met laden...

Logboek

Update: Super Puma crash bij Bergen

Update: Super Puma crash bij Bergen

Airbus Helicopters heeft een stand van zaken gegeven van het onderzoek naar de oorzaak van de crash van de CHC Helikopter Service Eurocopter EC225 Super Puma op 29 April 2016. 

Bij deze crash kwamen 11 passagiers en de twee piloten om het leven bij Turøy, een Noors kusteiland op 36 kilometers van Bergen.

In de onderstaande video van Airbus Helicopters wordt de oorzaak van de crash besproken en uitgelegd hoe de metaalmoeheid in een van de acht aandrijvingen in de primaire gearbox de aanleiding is van het uit elkaar spatten van de gearbox en het fatale afbreken van de hoofdrotor.

De metaalmoeheid zou zijn oorzaak vinden in microscopische cracks waarvan de oorzaak tot op heden niet is gevonden en die nog steeds het voorwerp uitmaken van het onderzoek door:

  • AIBN (de Noorse Luchtvaart ongevallen-onderzoekscel)
  • BEA (de Franse onderzoekers - land van herkomst  van het toestel)
  • Airbus Helicopters (als de fabrikant en technisch adviseurs van BEA)
  • EASA (de Europese Luchtvaart Autoriteit) 

Onderstaande video is echt de moeite waard. In het laatste deel van de video zie je ook de relatie met de nieuwe veiligheidsvoorzieningen die EASA samen met Airbus Helicopters heeft uitgevaardigd om toe te laten dat de H225 / EC225 Super Puma terug mag vliegen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *